E. Č. | 16. 4. 2024, 14:35

V Sloveniji že sneži! In to ne zgolj visoko v gorah... Poglejte posnetek iz Maribora (VIDEO)

Metropolitan

Še zjutraj je bilo prijetno toplo, zdaj zima, ki očitno še ni rekla zadnje, že kaže zobe. Ste že videli posnetke iz Maribora?!

Vremenoslovci so opozarjali, da bo dogajanje na nebu v torek zelo pestro, toda nihče si ni mogel misliti, da bo v Sloveniji dejansko začelo celo snežiti. In to do nižin! Sneži seveda marsikje po državi, to še zlati velja za višje ležeče kraje. Toda kot razkriva posnetek iz Maribora, sneži tudi v nižinah. O snegu že poročajo s Polzele in Celja, marsikje po državi imajo težave zaradi sodre.

"Ohladitev s hladno fronto od severovzhoda napreduje proti zahodu države. Meja sneženja se hitro spušča, ponekod se je že ohladilo za več kot 10 °C. Piha okrepljen severovzhodnik. V severni Sloveniji so se začele pojavljati nevihte, padavine se bodo v naslednjih urah okrepile," je pred dobro uro sporočila agencija ARSO in glede snega dodali: "V pasu od Gorenjske do Koroške bo predvidoma padlo od 30 do 60 milimetrov padavin. V višjih legah, nad okoli 800 metri, lahko zapade okoli 20 centimetrov snega.

V tem trenutku je snežna oddeja sicer najdebelejša na Kredarici, Kaninu in Voglu.

Snežne padavine v Mariboru:

Sneži tudi na Polzeli:

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk