9. 7. 2024, 10:12 | Vir: STA

Previdno! Čaka nas velika toplotna obremenitev: Arso izdal vremensko opozorilo

Žiga Živulovič jr./Bobo

Čeprav bo sončno in vroče, se ne bomo mogli izogniti niti krajevnim nevihtam.

Dopoldne bo večinoma jasno, popoldne bo nastalo nekaj spremenljive kopaste oblačnosti, predvsem v hribovitih krajih bo možna kakšna ploha ali nevihta. Ponekod bo pihal vzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 34 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Uredništvo

Teden bo vroč in soparen

V sredo bo sprva pretežno jasno, popoldne pa bo več kopaste oblačnosti z nekaj nevihtami. Soparno bo. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 22, najvišje dnevne od 29 do 35 stopinj Celzija. Arso opozarja, da bo predvsem sredi dneva in popoldne po nižinah velika toplotna obremenitev.

V noči na četrtek bodo predvsem v severni polovici Slovenije nastajale krajevne nevihte. Prehodno bo na Primorskem zapihala šibka burja. V četrtek čez dan se bo deloma razjasnilo, popoldne bo še nastalo nekaj ploh in neviht. V petek bo sončno, vroče in soparno.

Profimedia

Sončno in vroče bo tudi pri sosedih

Nad osrednjim delom Evrope je sicer območje enakomernega zračnega tlaka. Ob šibkih vetrovih se nad našimi kraji zadržuje precej topel in razmeroma vlažen zrak.

Tudi v sosednjih pokrajinah bo sončno in vroče. Predvsem v Alpah bodo popoldne nastale krajevne plohe in posamezne nevihte, ki se lahko v sredo nadaljujejo v noč.

Danes in v sredo bo vpliv vremena na počutje ugoden, le sredi dneva in popoldne bo povečana toplotna obremenitev, ki se bo stopnjevala. Občutljivi ljudje bodo imeli manjše vremensko pogojene težave.

Novo na Metroplay: "Največja ovira je davčni sistem" | Blaž Brodnjak