N. V. | 28. 2. 2023, 21:45

Če ste to stvar kupili v kitajski trgovini, jo takoj zavrzite: povzroča težavo, ki je ne more rešiti noben zdravnik

Fotografija je simbolična.

Facebook

Čeprav je cena bistveno nižja kot v drugih trgovinah, lahko uporaba povzroči dolgoročne posledice. Pomislite na zdravje in ne le na varčevanje.

Če radi nakupujete v kitajskih trgovinah, bodite previdni pri tem, kaj tam kupujete. Nekatere stvari vam lahko dolgoročno škodijo, na primer očala.

Cena očal v takšnih trgovinah je bistveno nižja, a poznavalci opozarjajo in svetujejo, da je na takšna bolje pozabiti. Žal je premalo znano, da takšna očala ne morejo nadomestiti individualno izdelanih očal, ki jih predpiše oftalmolog.

Profimedia

Zakaj?

Pomislite na to: koliko ljudi ima enako dioptrijo na obeh očesih? Skoraj nihče. Kljub temu pa mnogi nosijo očala iz kitajskih trgovin, ki imajo v obeh steklih enako dioptrijo.

Vsaka slabovidnost se namreč razlikuje od osebe do osebe, zato je pomembno, da optik izmeri dioptrijo in prilagodi stekla glede na posameznikove potrebe. 

Očala, kupljena v kitajskih trgovinah, pa pogosto nimajo te prilagoditve, poroča srbski portal Espreso. Poleg tega tudi sama kakovost ni dobra – očala so izdelana iz plastike. 

Slaba korekcijska očala naredijo več škode kot koristi

Nošenje očal z neustrezno dioptrijo povzroča motnje vidnega polja, utrujenost oči, solzenje pri delu, bolečine v očeh in očesnih votlinah ter glavobole.

Profimedia

Zato vam bo vsak zdravnik povedal, da je izjemno pomembno, da si predpisana očala zagotovite v specializiranih trgovinah.

Pomislite na zdravje in ne le na varčevanje

Preventiva je najboljši način za ohranitev dobrega vida čim dlje, zato opravljajte redne preglede pri očesnem zdravniku.

Po natančnem pregledu vam bo oftalmolog predpisal ustrezno korekcijo – recept za očala ali kontaktne leče, podal zdravniški izvid in svetoval o pogostosti potrebnih pregledov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.