J. Z. | 20. 9. 2022, 14:37

Ne boste verjeli, kako se lahko od zdaj naprej naročite na PCR-test (preverili smo, koliko stane)

Bobo/fotomontaža
Ne boste verjeli, kako se lahko od zdaj naprej naročite na PCR-test (preverili smo, koliko stane) (foto: Bobo/fotomontaža)

Število okuženih znova raste in marsikoga zaboli glava, ko pomisli, da bo moral v mrzlih dneh čakati v vrsti, da ugotovi, ali je pozitiven. A tega, kar je ponudil eden od dostavljalcev hrane, nismo pričakovali. 

Dostavljalci hrane, ki sodelujejo z Woltom, bodo po novem v Ljubljani ponujali tudi testiranje PCR. Na izbrani lokaciji boste ugotovili, ali ste okuženi s koronavirusom. Kot so zapisali, bo treba za testiranje odšteti 45 evrov, dostopno pa naj bi bilo od 35 do 50 minut po oddaji naročila.

Testirani do 15. ure bodo rezultat in uradno potrdilo prejeli najkasneje v 24 urah, zagotavljajo. Naročilo je mogoče le v Ljubljani, znotraj obvoznice, in sicer od ponedeljka do petka med 8. in 15. uro. Ta dostavna služba je testiranje na koronavirus ponudila že februarja letos, a je takrat šlo le za hitro testiranje, ki ga posamezniki lahko opravijo tudi sami, a je kmalu to možnost umaknila. 

Prek aplikacije lahko naročite le samoplačniško testiranje in to ne pride prav tistim, ki se morajo testirati po navodilu osebnega zdravnika. 

Kje bo potekalo testiranje?

"Na PCR-test za covid-19 se lahko naročiš na izbrani lokaciji, v tvoji pisarni ali na domu. Naročanje poteka tako, da izbereš test in pod količino navedeš število oseb, ki se bodo testirale. Pod naslov dostave vneseš naslov, na katerem bo izvedeno testiranje," so pojasnili potek naročanja. 

 
t
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wolt Slovenia | hitra dostava (@wolt_slovenia)

Testiranje bo opravil zdravstveni tehnik, ki bo stranko poklical, ko bo blizu naslova. "Ob izvedbi samoplačniškega testa moraš predložiti svoj veljaven osebni dokument, navesti mobilni telefon in elektronski naslov," piše med pogoji naročila testiranja. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.