N. V. | 27. 12. 2022, 18:59

Ginekologi našteli 5 stvari, ki jih pri pacientkah sovražijo

Profimedia

"To počnete vsakič, ko pridete na pregled in to sovražimo," so dejali.

Obisk ginekologa je za večino žensk dokaj neprijetna izkušnja. Toda redni pregledi in odkrit pogovor s strokovnjakom veliko pripomorejo k zdravju.

Ginekologi so za portal The Healthy delili, kaj jih pri pacientkah najbolj moti, ko pridejo na preglede. Izbrali smo pet nasvetov, ki jih upoštevajte, če ne želite svojemu ginekologu pokvariti dneva.

1. "Se opravičujem, nisem se obrila"

Kot pravijo ginekologi, jim "intimna frizura" res ni pomembna. Imajo malo časa, da se osredotočijo na pregled in res jim je vseeno, ali so ženske neobrite. Še posebej, če niso obrite noge. "S tem nimamo nič in to res ni tema, ki bi bila vredna, da bi ji morali posvetiti dragoceni čas," menijo.

2. Izpuščanje pregledov zaradi menstruacije

Menstruacija ni razlog, da ženske ne bi prišle na pregled. Večino stvari lahko ginekologi opravijo tudi med menstrualnim ciklom.

Profimedia

3. Postavitev diagnoze

Vsaka ženska dobro pozna svoje telo, a ko gre za ginekološke probleme, si marsikatera sama postavi diagnozo, ne da bi vedela, kaj se pravzaprav dogaja v njenem telesu. To ima lahko slabe posledice.

4. Omenite zdravila, ki jih jemljete

Tako kot večina zdravnikov tudi ginekologi ne marajo pacientov, ki so neodgovorni do svojega zdravja, in pozabijo omeniti ta pomemben podatek.

5. Na pregled le ob težavah

Veliko žensk gre h ginekologu šele, ko opazijo težavo, in takrat je pogosto že prepozno. Zelo pomembno je, da se ženske zavedajo pomena rednega pregleda, poudarjajo ginekologi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.