9. 1. 2023, 06:35 | Vir: Aktivni.si

Imate pogosto glavobole? Te napake nikar ne storite

Profimedia

Glavobol, ki lahko preraste tudi v migreno, otežuje vaš vsakdan. Če se pojavlja pogosteje, bi se vam lahko zaradi te napake zgodilo, da bodo vaše bolečine sčasoma še močnejše. 

Do glavobola lahko pride iz več različnih vzrokov; stres, pretirano gledanje v ekrane, premalo zaužite tekočine, neustrezna drža ... Glavobol velikokrat ni nevaren, je pa precej neprijeten in lahko vpliva na razpoloženje, produktivnost, koncentracijo ter še veliko več.

Nobeno presenečenje torej ni, da si ob pojavu glavobola želimo, da bi slednjega čim prej odpravili. A pozor, nikar ne počnite te napake.

Zdravila proti glavobolu lahko situacijo še poslabšajo

Strokovnjaki portala mymobilephysio.com.au pravijo, da je obvladovanje glavobola z zdravili pogosta napaka, ki jo opažajo pri ljudeh. Zdravila res lahko ublažijo glavobol, vendar se s tem odpravi samo simptom namesto vzroka. Če si želite glavobol resnično odpraviti, je pomembno, da odkrijete vzrok.

Pretirana uporaba zdravil lahko na dolgi rok pripelje do vse bolj pogostih in intenzivnih glavobolov.

Profimedia

V kolikor tudi vi razmišljate o jemanju zdravil proti glavobolu, se pred uporabo obvezno posvetujte s strokovnjakom, obenem pa razmislite, kaj bi lahko bil vzrok za glavobol in kako ga lahko odpravite.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.