N.Z. | 16. 4. 2024, 12:27

Oblika vašega popka razkriva vašo osebnost: 6 tipov popkov (in kaj povedo o vas)

profimedia

Strokovnjaki (povsem resno) trdijo, da obstaja del telesa, po katerem je mogoče sklepati, kakšna je vaša osebnost. Ta del telesa je ... popek. 

Ne glede na to, ali ima vaš popek obliko izbokline ali vdolbine, lahko določi, ali boste dober partner in celo, kako dolgo boste živeli, pravijo strokovnjaki.

Popek je z nami vse življenje, obliko popka pa določi način celitve prerezane popkovine, kar naj bi veliko povedalo o tem, kakšen človek smo. Vse se skrči na teorijo omfilomantije, ki vključuje preučevanje oblik človekovega popka za prepoznavanje osebnostnih lastnosti. Gre za del kitajske mitologije in ljudje, ki verjamejo vanjo, pravijo, da lahko po obliki popka celo napovejo, koliko otrok boste imeli. V tem primeru velja, da je za ustvarjanje velike družine tem bolje imeti kar najgloblji popek.

Po besedah ​​berlinskega psihologa dr. Gerharda Reibmanna, avtorja knjige Centered: Understand Yourself Through Your Navel, bi lahko po obliki popka ugotovili celo, kako dolgo boste živeli, poroča The Sun.

Čeprav za navedeno ni znanstvenih dokazov, je teorija o povezanosti oblike popka in človekovo osebnostjo nadvse zabavna.

6 oblik popkov

Izbočen popek

Ta tip je najpogostejši pri dojenčkih in majhnih otrocih, med odraščanjem pa se popek običajno še spreminja in predvsem razširi. Pri majhnih otrocih je znana tudi popkovna kila in se lahko včasih pojavi kot neboleča bula. Lahko se poveča, ko se smejete, kašljate, jokate ali greste na stranišče.

Izbočen popek kaže na močan, ekstrovertiran, optimističen značaj, ki je trmast, željen pozornosti in vztrajen pri doseganju želenega.

Ljudje, ki imajo izboklino, veliko razmišljajo o svojih prepričanjih in mnenjih ter se jih držijo. Potrebujejo čas, da najdejo kompatibilnega partnerja, ko pa ga najdejo, bo njuna zveza predvidoma dolga. Povprečna pričakovana življenjska doba: 72 let.

P. S. Mnogo žensk po nosečnosti dobi izbočen popek in se odloči za operacijo, da bi ga spremenile. Postopek plastične kirurgije, znan kot umbilikoplastika, spremeni velikost in obliko vašega popka z odstranitvijo ali raztezanjem okoliške kože.

Globok in okrogel popek

Pri ljudeh s to vrsto popka se včasih zdi, kot da imajo senco pod pregibom popka. Pri nekaterih ljudeh je popek lahko videti kot odprta usta, strokovnjaki pa pravijo, da se ta oblika pogosteje pojavlja pri tistih z več odvečne trebušne maščobe.

Ta oblika popka kaže na skromno in umirjeno osebo velikega srca in tih, sramežljiv značaj.

Ti ljudje niso nagnjeni k temu, da bi svojim bližnjim in vrstnikom pripovedovali o svojih življenjskih nesrečah. Povprečna pričakovana življenjska doba: 81 let.

Navpičen/podolgovat popek

Ta popek je tanek, ozek in podolgovat. Ugotovljeno je bilo, da je to tudi najpogostejša oblika popka, ljudje pa si v to obliko najraje spreminjajo popke na operacijskih mizah lepotnih kirurgov.

Takšna oblika popka naj bi razkrivala samozavestno, velikodušno in čustveno stabilno osebo.

Povprečna pričakovana življenjska doba: 75 let.

Horizontalni popek

Ta oblika popka se širi vstran čez trebuh in kaže na kompleksno in čustveno osebnost. Včasih je znan kot popek tipa T. Od votlega popka se razlikuje po tem, da zgornji del kože skoraj prekriva odprtino.

Ljudje s tem popkom niso nagnjeni k temu, da bi takoj zaupali drugim ljudem, če pa že, to pomeni, da jim ta oseba veliko pomeni. Eno od njihovih življenjskih načel je, da se trudijo biti do drugih takšni, kot si želijo, da bi bilo oni do njih.

Povprečna pričakovana življenjska doba: 68 let.

Izven središča 

Številne nosečnice včasih opazijo, da se je njihov popek rahlo premaknil, ko se je trebuh raztegnil.

Ta nenavadno oblikovani popek kaže na zabavno, edinstveno osebnost, nagnjeno k velikim nihanjem razpoloženja, pogosto z močnim čustvovanjem.

Povprečna pričakovana življenjska doba: 70 let.

Ovalen popek

Ovalen popek kaže na hiperaktivno in preobčutljivo osebnost. Če stvari jemljejo preveč resno, se lahko zlahka poškodujejo – in o tem pogosto molčijo.

So nepotrpežljivi ljudje in se hitro in zlahka vsega naveličajo.

Povprečna pričakovana življenjska doba: 65 let.

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave