27. 6. 2022, 13:47

Pozor! V TEJ slovenski bolnišnici zaostrujejo režim obiskov

Daniel Novakovič/Marko Cencič/STA/fotomontaža

Bolnike bo odslej lahko obiskala le ena zdrava oseba, ki bo morala v prostorih bolnišnice nositi zaščitno masko. A to ni edina sprememba.

Na obisku pri bolnikih le 15 minut

Iz novogoriške Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca so sporočili, da spreminjajo režim obiskov. Od torka bodo lahko svojci tamkajšnje bolnike obiskali le v torek, četrtek, nedeljo ali med prazniki od 15.30 do 16.30. Čas obiska bo omejen na 15 minut.

Daniel Novakovič/STA

Obiskovalci bodo morali v bolnišnici nositi zaščitno masko

Bolnike bo lahko obiskala le ena zdrava oseba naenkrat, pri tem pa bo morala v prostorih bolnišnice uporabljati zaščitno masko, so sporočili iz novogoriške bolnišnice. Na intenzivni enoti, pediatričnem oddelku, v porodnišnici in na oddelku v Stari gori so obiski dovoljeni vsak dan v tednu.

Marko Cencič/STA

Iz bolnišnice so sporočil še, da lahko v ustanovo vstopajo le bolniki, ki so naročeni na zdravstveno storitev in njihovi spremljevalci. Na bolnišničnem vrstomatu se je mogoče registrirati 15 minut pred naročeno obravnavo. Za vsa nadaljna navodila in usmeritve pa se se je treba ob vstopu v bolnišnico javiti na kontroli vstopa. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.