Si želite izboljšati svojo jutranjo rutino in posledično svoje počutje? Ponujamo vam 5 predlogov!

Izboljšajmo si jutra!

6. 10. 2021, 08:30 | Zdravje

              Si želite izboljšati svojo jutranjo rutino in posledično svoje počutje? Ponujamo vam 5 predlogov! (foto: Profimedia) Profimedia

Dobro jutro! Pravijo, da je jutro najpomembnejši del dneva, saj je začetek dneva. Včasih pa vseeno hitimo skozi jutro, podaljšujemo budilke in se vstajamo z muko. S tem zatremo lep začetek dneva in se tempiramo že navse zgodaj zjutraj.

Če menite, da nimate dobre jutranje rutine ali pa bi jo radi le malce izboljšati - tukaj je nekaj lahkih predlogov, s katerimi lahko pričnete.

Zbudite se 15 minut prej

Če se zjutraj težko vstanete, bi bilo morda dobro, da najprej poskrbite, da imate 8 ur spanca dnevno. Prenehajte s podaljševanjem budilke in se raje vstanite ob tisti prvi budilki - 15 minut prej. Raje se odločite, da boste zjutraj naredili nekaj hitrih razteznih vaj in telefon postavili v kot. Tako bo vaše jutro bolj sproščeno in umirjeno.

Veselite se okusnega zajtrka

Ja, tudi mi zjutraj najraje ne bi zapustili tople in udobne postelje, ampak če se boste veselili skodelice kave in okusnega zajtrka, ki ste si ga zamislili prejšnji dan, bo morda vstajanje za malenkost lažje.

Spijte kozarec vode

Preden si naredite skodelico kave, poskusite spiti kozarec vode. Dehidrirajte se in mogoče se boste zaradi tega počutili za odtenek bolj sveže. Če vam morda sam okus vode ni všeč, dodajte kapljice limone in namesto mrzle vode uporabite rahlo mlačno.

Privoščite si jutranjo telovadbo

Premikajte se! Izberite način, ki vam najbolj ustreza - naj bo to sprehod, joga ali HIIT telovadba. Dobro bo vplivala na glavo, telo in dušo. Morda vam misel na to ni najbolj všeč, ampak verjemite, da boste po nekaj dnevih gibanja to kaj hitro pogrešali.

Napišite sporočilo ljubljeni osebi

Začnite dan z mislijo na svoje najdražje. In občutek, da nekomu polepšate jutro, je še toliko boljši. Vzemite si čas in se spomnite, kaj se dogaja v njihovem življenju. Povejte jim, da jih pogrešate. Da jih imate radi. To je pomembno! Samo pomislite, kako dobro bi se počutili vi, če bi vedeli, da vas bo zjutraj čakalo prijetno sporočilo te osebe. Morda pa vas bo po branju tega članka tudi čakalo. Nikoli ne veste. 

Preberite tudi: Ni vsak stres slab - preverite, zakaj potrebujete pozitiven stres v svojem življenju
Priporočamo tudi: Ste vedeli, da ti dve stvari izboljšujeta otrokovo duševno zdravje? (Recept je čisto preprost!)