N.Z. | 14. 9. 2023, 12:10

Številni ljudje pred spanjem pustijo narezano limono blizu postelje. Razkrivamo razlog

Že samo z vdihavanjem vonja limone vaše telo izkusi veliko njene zdravilne moči.

profimedia

Ljudje limone že stoletja uporabljajo kot močno eterično olje za aromaterapijo in mu pripisujejo številne dobrobiti.

Težko je našteti vse različne uporabe in koristi limon.

Ta čudovit sadež - poleg tega, da je poln vitamina C in dober za naše zdravje - lahko deluje kot čistilo za dom, lepotilo in celo rešitev za beljenje zob. 

Pa vendar.

Ste vedeli, da se lahko številnih koristi za svoje zdravje in dobro počutje nadejate tudi s spanjem ob narezani limoni na nočni omarici?

Že samo z vdihavanjem vonja limone vaše telo izkusi večino (če ne vse) njene homeopatske moči.

Med drugim se lahko nadejate znižanja stopnje anksioznosti, umirjanje simptomov stresa, potencialno nižji krvni tlak, pomiritev alergij (z zmanjšanjem vnetja dihalnih poti) in večjo produktivnost.

'Koristi za zdravje', o katerih vsi govorijo, so pravzaprav učinki aromaterapije, je za Reader's Digest povedala Diane Elizabeth, ustanoviteljica Skin Care Ox.

"Ideja je, da če postavite rezine limone poleg postelje, boste ponoči vdihovali subtilen vonj limone. Limona se že stoletja uporablja kot močno eterično olje za aromaterapijo. Eteričnemu olju limone pripisujejo moč izboljšanja koncentracije, zmanjševanje ravni stresa (kar je najverjetneje posledica povišanega serotonina) in pomirjujoč učinek na dihala."

Čeprav je večina koristi spanja z narezano limono ob sebi povezanih z zdravjem, obstaja tudi nekaj drugih koristi. Limone delujejo tudi kot naravni osvežilci zraka in dezodoranti – torej, medtem ko je limona na vaši nočni omarici, opravlja dvojno nalogo, osvežuje zrak okoli vas in zagotavlja naravno aromaterapijo.