Uredništvo | 23. 6. 2024, 08:00

Se borite z odvečnimi kilogrami? S tem napitkom, ki ga pripravite v pičlih petih minutah, bodo rezultati vidni že v petih dneh

Profimedia

Napitek pet zaporednih dni vsako jutro zaužijte pred zajtrkom. Vzemite si desetdnevni premor, nato pa celoten postopek ponovite.

Se borite z odvečnimi kilogrami? Do viška kilogramov pride zaradi prekomernega shranjevanja maščobe v telesu, te maščobne obloge pa ogrožajo splošno zdravje, saj pomembno vplivajo na delovanje organov, kot so srce, jetra, ledvice, sklepi, predvsem pa kolena in kolki.

Ljudje, ki trpijo zaradi debelosti, imajo običajno tudi večje tveganje za razvoj sladkorne bolezni, visokega krvnega tlaka, bolezni srca in slabšega delovanja žolčnika.

Če želimo živeti bolj zdravo in kakovostno, bo torej za nas najbolje, če se jih znebimo. A to je lažje reči kot storiti.

Če ste poskusili že vse mogoče, morda dajte priložnost še temu preprostemu napitku. Zanj potrebujete le sestavine, ki jih imate verjetno že doma: eno limono, 60 gramov peteršilja in tri decilitre vode.

Limono ožemite, da dobite limonin sok, peteršilj narežite na majhne koščke, vse skupaj dajte v kozarec in zalijte z vodo, priporoča Zadovoljna.rs.

Morda vas zanima tudi:

Čudežni peteršilj

Ko ste napitek pripravili, ga zaužijte vsako jutro pred zajtrkom. To počnite pet dni zapored, nakar naredite desetdnevni premor in postopek ponovite.

Proces lahko s prekinitvami izvajate, dokler čutite potrebo po zmanjšanju telesne teže. Napitek vam bo pri tem pomagal, tako da bo pospešil proces izgorevanja maščob, hkrati pa zadostil dnevnim potrebam celotnega telesa po vitaminih in mineralih.

Ni naključje, da je ena od sestavin peteršilj: ta namreč izboljša prebavni proces, spodbuja telo k izločanju odvečne tekočine in odpravlja vetrove.