Uredništvo | 11. 6. 2024, 13:28

Moški reši medvedko, tri leta pozneje se zgodi nekaj neverjetnega

Youtube/posnetek zaslona

Ko je moški sredi gozda v hudi zimi zagledal nebogljeno medvedko, je vedel, da nekaj ni v redu. Odločil se je za nekaj tveganega ...

Zgodba, ki prihaja iz Severne Karoline, se bere kot najlepša pravljica. Patrick Conley, ki živi na tamkajšnjem podeželju, se je nekega zimskega dne s svojim psom odpravil v gozd. Pot mu je prekrižala mlada črna medvedka, ki je delovala zelo šibko in nebogljeno.

Vedel je, da je medvedka v veliki stiski, v hudi zimi in mrazu bi morala hibernirati, ne pa hoditi po gozdu. Odločil se je, da ji bo pomagal. Odpeljal se je domov, ji prinesel hrano in nekaj materiala za zavetje.

Očitno je njegovo pomoč z veseljem sprejela, kajti nekaj dni pozneje, ko se je odpeljal, da bi preveril njeno stanje, jo je našel sredi sladkega spanca v brlogu iz materiala, ki ji ga je pripeljal. 

Mirno se je odpeljal domov, prišla je pomlad in počasi je na medvedko pozabil ... Dokler ga ni tri leta pozneje presenetila na terasi! Ko je videl medvedko, ki je prišla skupaj z mladički vse do njegovih vrat, se je najprej ustrašil. Znano je, da so medvedke z mladički precej napadalne. 

A ne ta. Bolj jo je opazoval, bolj jasno mu je postajalo, da gre za isto medvedko, ki jo je pred časom rešil. Ta se je začela s svojo družinico redno vračati na njegovo posestvo, počasi se je Patrick opogumil in jim tudi nastavil nekaj hrane. 

Postali so pravi prijatelji, mladički pa so se celo močno spoprijateljili z njegovim psom. Vse skupaj se sliši neverjetno in kot lepa pravljica, a zgornji filmček je dokaz, da je vse to res. Patrick je medvedko poimenoval Simone in upa, da se bo še dolgo vračala na obisk. Kot da bi tako kazala hvaležnost, ker ji je rešil življenje ... 

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu