K. Ž. | 10. 6. 2024, 17:30

Grozljiv primer mučenja živali: moški buldoga vrgel iz petega nadstropja, nato kupil novega in se še nad njim izživljal

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Moški iz Floridsdorfa na Dunaju naj bi mučil svojega majhnega buldoga z imenom Benjamin. Psa je obril ter mu med drugim tudi odrezal brke. A najbolj grozno je zagotovo dejstvo, da je moški oblastem že znan, saj so mu sodili, ker je iz petega nadstropja v smrt vrgel svojega buldoga.

Organizacija Hunde-Such-Hilfe Österreich (HSH) pomaga poiskati pobegle živali ter jih vrniti nazaj obupanim skrbnikom. Zdaj so objavili svoj najnovejši primer, kjer iščejo šestmesečnega francoskega buldoga z imenom Benjamin. 37-letni Dunajčan ga je namreč mučil, prestrašeni pes pa je nato izginil. Borci za pravice živali so medtem izjemno zaskrbljeni, njihove skrbi pa so popolnoma utemeljene.

Benjaminov skrbnik je namreč stari znanec policije in sodišča. Moški je namreč iz petega nadstropja v smrt vrgel svojega buldoga, šele jeseni pa je stopil pred sodnika, poroča oe24. Obtoženec je bil sicer oproščen. Njegove trditve, da je pes, potem ko je ugriznil svojega gospodarja, preskočil en meter visoko balkonsko ograjo, namreč ni bilo mogoče ovreči. To pa vse kljub temu, da je priča, ki živi v istem bloku, moškega močno obremenila.

Več kot očitno 37-letnik z mučenjem živali ne preneha. Kužku Benjaminu naj ne bi le obril glave, ampak mu je tudi popolnoma odrezal brke. Ti so za pse izjemno občutljiv taktilni organ, njihovo pomanjkanje pa je za pse kot začasna amputacija čutilnega organa.

HSH zdaj na Facebooku prosi za kakršnekoli informacije o kužku Benjaminu, ki je bil nazadnje viden 27. maja.

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu