Uredništvo | 14. 6. 2024, 10:33

Ne jezero in otoček, turisti si bodo Bled zapomnili po prav posebnem kužku (kdo je Mana?)

Youtube/posnetek zaslona/Voila Mana

Po spletu so zaokrožile fotografije in posnetki turistov z Bleda, ki v objektiv namesto gradu in jezera lovijo eno prav posebno bitje. 

Mnogo ogledov si je že prislužil posnetek, na katerem je kužek pasme avstralski ovčar, ki na Bledu pozira ob klopci, z jezerom v ozadju, turisti pa v objektive lovijo njegovo čudovito podobo. Tudi vas zanima, kdo je Mana, kakor se pasji lepotec imenuje?

Mana je glavna zvezda profila Voila Mana in tudi prava zvezda Bleda, zelo rad pozira na različnih turističnih točkah v okolici. Je posvojenček francoskega fotografa Sébastiena Jolyja, ki je dom našel v Sloveniji. 

Kot je Joly zapisal na spletni strani, je Mana rojen na severu Italije leta 2021, od tedaj pa po svetu potujeta skupaj. Joly sicer prihaja iz Francije, a je kar 15 let živel v Francoski Polineziji. "Danes sva našla svoj mali raj na Bledu, v Sloveniji, kjer sva obkrožena z naravo," je med drugim zapisal na svoji spletni strani Voila Mana. 

Svojega pasjega prijatelja je poimenoval Mana, kar v polinezijskem jeziku pomeni 'sveta moč' in kot pravi, se mu ime zelo lepo prilega, saj je poln energije in vitalnosti. Pa tudi velik avanturist, ki najbolj uživa v raziskovanju in odkrivanju novih horizontov.

Več kot očitno pa je Mana tudi pravi 'pozer', saj se zelo rad nastavlja objektivu svojega lastnika in drugih obiskovalcev Bleda. Je glavna zvezda marsikatere simpatične razglednice, ki z Bleda odide v svet in - to moramo priznati - še kako simpatično dopolni naš turistični biser.