Uredništvo | 2. 4. 2024, 18:00

Slovenska policija: tole bi lahko bila tudi prvoaprilska šala - pa ni bila!

Policijska uprava Ljubljana/Facebook

Marsikdo bi ob sveži policijski objavi na družbenih omrežjih pomislil na prvoaprilski hec, pa se je zgodilo čisto zares. Poglejte, kdo jih je obiskal … 

Na Facebook strani Policijske uprave Ljubljana so delili zanimivo novico o tem, da se je na postajo Konjeniške policije v Stožicah zatekel - prestrašen petelinček. Ob tem so simpatično pripomnili, da ne gre za šalo in da policisti nimajo novih siren na vozilih.

Hkrati sporočajo tistemu, ki petelina pogreša, da so le tega predali v RIC Sava, kjer zanj skrbijo v tamkajšnji 'mini živalski farmi'. Objava je naletela na precejšen odziv javnosti, komentatorji so pohvalili petelinčka, da je dobro vedel, kam se mora zateči po pomoč. 

Policisti, gasilci, gorski reševalci in drugi dobri ljudje (v uniformah ali brez njih) pogosto pomagajo živalim, ki se znajdejo v stiski. Pred kratkim smo pisali o mucku, ki se je zaplezal kar 17 metrov visoko na drevo, reševalna drama pa se je v mraku srečno končala.

Še pred tem dogodkom je medije polnil mucek Sirenko iz Kamnika, zaradi katerega so morali gasilci celo zapreti lokalno cesto in odkriti del ostrešja (ime so mu nadeli gasilci, glede na zvoke, ki jih je proizvajal ob reševanju).

Nenavadno reševalno akcijo pa so pred kratkim srečno 'spravili pod streho' hrvaški gorski reševalci. Na ozki polici, kar 70 metrov nad tlemi, so opazili popolnoma nemočnega psa. Kako je zataval tja, ne bo nikoli povsem jasno, v resnici pa je pomembno samo to, da so ga uspeli rešiti, reševanje pa je trajalo kar štiri ure.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel