Uredništvo | 31. 3. 2024, 18:00

Notranji muc izginil iz stanovanja v bloku, iskali so ga izurjeni psi, na koncu pa našli v …

Profimedia

"Mačke res znajo popoprati dan", so zapisali strokovnjaki iz K9 iskanje pogrešanih – Slovenija ob epilogu zgodbe, ki se je zgodila pred kratkim. 

Ko neznano kam izgine notranja mačka, se lastnikom prižgejo alarmi. Kajti zunanji svet je za notranje mačke, ki niso vajene njegovih nevarnosti, lahko zelo krut. Pred nedavnim je iz blokovskega stanovanja izginila mačka Breta in lastniki, ki je niso našli nikjer, so za pomoč poklicali strokovnjake - K9 iskanje pogrešanih - Slovenija. 

"Živijo petem nadstropju velikega, dolgega bloka z nekaj vhodi, nekaj stopnišči in šest nadstropji. In na treh straneh bloka hudo prometne ceste. Ko mi je opisovala blok sem rekla - mati mila, meni se zdi malo verjetno, da bi izključno notranja mačka šla skozi troje vrat, da bi prišla na cesto," opisujejo dogajanje tistega dne v omenjeni organizaciji.

Prišli so z za iskanje izurjenimi psi in prav vsi psi so bili istega mnenja - muc je v stanovanju. A majhno stanovanje so lastniki pregledali podolgem in počez in Brete ni bilo nikjer. Lastniki so se obrnili tudi na Policijo, potem pa jim je mačka pripravila presenečenje.

"V soboto zjutraj pa prileti sporočilo na telefon: Našli smo jo. Pod posteljo. Med predali. Edini prostor, ki ga nisva mogli pregledati ne s psi, ne brez psov. Nauk te zgodbe: Če psi rečejo, da je v stanovanju, je v stanovanju," so še zapisali v zgornji objavi. 

Ja, mačke nedvomno znajo "popoprati dan". Vsi skupaj so si oddahnili. Včasih se namreč tudi v zavetju doma mački lahko naredi kaj hudega. Med eno najhujših nočnih mor zagotovo spada, če se maček skrije v pralni stroj med oblačila, vi pa tega ne opazite (točno to se je zgodilo eni izmed mačjih lastnic, zgodbo si lahko preberete tukaj).

 
 
 

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel