N. D. | 1. 2. 2023, 11:03

Netflix si je pri ustvarjanju dokumentarca hollywoodskega igralca izposodil posnetek tega znanega Slovenca

Aleksandra Saša Prelesnik

Metropolitan Slovenija je letos prvič v sodelovanju s partnerji in strokovno komisijo izbral 33 uspešnih mladih ljudi s petih različnih področij, ki ustvarjajo svet, v katerem bomo živeli jutri. S ponosom vam predstavljamo izjemnega posameznika, ki na področju zagonskih podjetij ustvarja nove trende, ruši rekorde in presega pričakovanja.    

Generacija 2022 projekta Metropolitanovih 33 pod 33 je razdeljena na pet kategorij: šport, znanost, kultura, poslovni svet in zagonska podjetja. Celotni nabor je na voljo na posebni strani Metropolitanovih 33 pod 33.  

Spoznajte Tilna Kegla, vodjo rasti in skupnosti pri podjetju LimeWire:

Tilen ima več kot 12 let izkušenj v marketingu, vse od kreative v oglaševalskih agencijah do digitalnega marketinga in blockchaina. Svojo kariero je začel z več kot 10 uspešnimi Kickstarter kampanjami, nadaljeval pri ameriškem veleposlaništvu v Ljubljani, kjer je posnel več nagrajenih viralnih posnetkov. Enega izmed njih so si sposodili tudi pri Netflixu, pri ustvarjanju dokumentarca o znanem igralcu Billu Murrayu.

Tri leta je vodil marketinško ekipo pri hitro rastočem tehnološkem podjetju Visionect v Ljubljani, se nato preselil na Dunaj in se pridružil avstrijskemu scale upu leta - Bitpanda.

Trenutno vodi Growth in Community ekipi pri podjetju LimeWire - gre za inovativno platformo za glasbo, ki je v zadnjih 3 mesecih zbrala 10,4M sredstev in podpisala sodelovanje z Universal Music. Prav tako je soustanovitelj CF Meetups, ki je pred nekaj leti v Slovenijo tudi uradno pripeljal Kickstarter, in omogočil, da slovenski projekti lahko lansirajo na globalnem trgu Kickstarterja.

Uredništvo