N. D. | 30. 1. 2023, 11:05

Mariborčan, ki razvija personalizirane pristope za zdravljenje raka

Danijel Čančarević

Metropolitan Slovenija je letos prvič v sodelovanju s partnerji in strokovno komisijo izbral 33 uspešnih mladih ljudi s petih različnih področij, ki ustvarjajo svet, v katerem bomo živeli jutri. S ponosom vam predstavljamo izjemnega posameznika, ki na področju znanosti ustvarja nove trende, ruši rekorde in presega pričakovanja.  

Generacija 2022 projekta Metropolitanovih 33 pod 33 je razdeljena na pet kategorij: šport, znanost, kultura, poslovni svet in zagonska podjetja. Celotni nabor je na voljo na posebni strani Metropolitanovih 33 pod 33.  

Spoznajte Jana Rožanca, biomedicinskega raziskovalca, farmakološkega svetovalca in vodjo kliničnih projektov:

Jan Rožanc je magistriral iz biotehnologije in podjetništva na univerzi Oxford Brookes in doktoriral iz biomedicinskih znanosti na univerzi v Luksemburgu. Leta 2019 se je pridružil Inštitutu za biomedicinske vede, kjer vodi multidisciplinarne raziskovalne projekte na področju regenerativne in sistemske medicine.

Leta 2020 je soustanovil inštitut BioCore, usmerjen v razvoj personaliziranih pristopov za zdravljenje raka. Pred kratkim se je kot svetovalec na področju klinične farmakologije pridružil podjetju Verdient Science.

Uredništvo