V krožišču na Teharju parkiral vozilo in po vozišču sprehajal psa

5. 7. 2021, 15:06 | Aktualno | Vir: STA

              V krožišču na Teharju parkiral vozilo in po vozišču sprehajal psa (foto: Daniel Novakovič/STA) Daniel Novakovič/STA

Na Teharju je 53-letni voznik kombiniranega vozila v petek popoldne vijugal po cesti, vozil po nasprotnem pasu in bankinah. Nato je vozilo parkiral na voznem pasu krožišča in po vozišču sprehajal dva psa. Policista sta mu na kraju začasno odvzela vozniško dovoljenje in mu prepovedala vožnjo, česar voznik ni upošteval, so sporočili s policije.

Na kraju je opravil preizkus alkoholiziranosti, ki ni pokazal prisotnosti alkohola, preizkus na prisotnost prepovedanih drog pa je voznik odklonil. Prav tako je odklonil strokovni pregled.

Voznik je po postopku sedel v vozilo in se z neprilagojeno hitrostjo odpeljal proti Skalni kleti. Policista sta ga večkrat poskušala ustaviti, vendar ni upošteval znakov za ustavljanje. Med vožnjo je storil več cestnoprometnih prekrškov. Najmanj petkrat je v križišča zapeljal pri rdeči luči, vozil po nasprotni strani vozišča ter storil več drugih cestnoprometnih prekrškov.

Policista sta ga uspela ustaviti na Čopovi ulici v Celju. V postopku se je nedostojno vedel in policista ves čas žalil. Zoper voznika so policisti vložili obdolžilni predlog, poleg tega pa bodo zanj podali predlog za napotitev na kontrolni zdravstveni pregled.

Zaradi slabega zdravstvenega stanja je bil hospitaliziran, za oba psa pa so poskrbeli v zavetišču, so še sporočili s Policijske uprave Celje.