A. B. | 11. 8. 2022, 09:55

Kako ženi razložiti, da je 300 konjev popolnoma primernih za družinski avtomobil? Imamo odgovor!

Profimedia
Kako ženi razložiti, da je 300 konjev popolnoma primernih za družinski avtomobil? Imamo odgovor! (foto: Profimedia)

Predstavljajte si, da se z družino odpravite na nekajtedenske počitnice, a bi se kdaj preprosto želeli umakniti in uživati v morskem zraku ... V enem avtomobilu lahko imate vse – družinsko in športno! 

Na trgu je mnoge avtomobilske navdušence obnorel nov leon 300 cupra. Po besedah strokovnjakov jeklenih konjičkov je cuprina filozofija ustvarjanje dobre kombinacije med strastnim in udobnim, zaradi česar so ustvarili tudi originalno ideologijo "hot hatchov." 

Cupra je sposobna biti tako družinski kot športni avtomobil, zato so novinarji Avtomagazina raziskali, zakaj je prav ta dvopogonska baletka izbira, ki jo priporočajo mnogi vozniki.

Youtube/Avtomagazin TV/posnetek zaslona

Kaj ga dela drugačnega?

Cupra ne daje občutka, da je preresna ali preveč športna, kar dokazuje s svojo družinsko prijazno obliko, velikim prtljažnikom in tistim, kar mnogokrat šteje in prepriča najbolj – priročnostjo. 

Avtomobil, ki doseže 300 konjev in hkrati omogoča prostor za normalno sedenje odrasle osebe na zadnjih sedežih, hkrati pa prtljažnik, v katerega lahko pospravite vso prtljago za morje, so najpomembnejše kvalitete, ki so prepričale tudi novinarja in strastnega oboževalca jeklenih konjičkov Jako Drozga. 

Youtube/Avtomagazin TV/posnetek zaslona

Z avtom po mestu, na avtocesti ali tudi v gorskem svetu 

Kot je pojasnil v novem videu Avtomagazina, tudi sam veliko časa preživi v gostem prometu ali na avtocesti, kjer si kot mnogi želi čim varnejše in udobnejše vožnje domov. "Takrat si ne želim 'brutalnega' coupeja, ki se trese, kriči in cuka," zelo življenjsko pojasni Drozg in doda:

"Ko si želim prečistiti misli na kakšni gorski cesti ali v ponedeljek ob 7. uri stopim v garažo in potrebujem nekaj dodatne motivacije za delovni dan ... ko zagledam tak avto, se dan začne nekoliko bolje."

Avtomobil, ki bi lahko prepričal tudi vas

Drozg ima med vožnjo na obrazu ves čas narisan nasmešek, zato se njegove besede: "Imam občutek, kot da sem v posebnem avtomobilu, tudi ko z njim opravljam povsem vsakdanje naloge," zdijo razlog, ki ga kot vsakodnevni vozniki, ne glede na razdaljo, cenimo. 

"Ne glede na to, da je veliko modernih avtomobilov objektivno dobrih, se jih večina hitro naveliča, ker so preveč monotoni. Zato se mi zdi, da je najboljša pohvala, ki jo lahko dam cupri leonu ta, da se je po štirinajstih dneh še nisem uspel naveličati. In res se ne bi branil še naprej živeti z njo," še dodaja avtomobilski navdušenec. 

Predstavitveni videoposnetek Avtomagazina si lahko ogledate na spodnji povezavi: 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.