N. V. | 8. 11. 2022, 14:17

Logar isti avto vozi že več kot 17 let: poglejte, kako je videti v njem

Instagram/Anže Logar

Ste vedeli, da vozi kabriolet? Očitno ima rad veter v laseh.

Predsedniški kandidat Anže Logar je na Instagramu razkril, kaj vozi. Pokazal je svojega kabrioleta znamke Saab, na katerega je izjemno navezan. Gre za saab 9-3 aero cabrio z letnico 2004.

Ima ga že najmanj 17 let, saj je objavil fotografijo iz leta 2005, na kateri vozi ta avto, nato pa še eno iz letošnjega leta, ki je nastala v istem vozilu. "2005/2022. Avto, ki se ne stara …" je ob fotografiji zapisal Logar. Izvedeli smo, da je avto kupil še za časa službe v evropskem parlamentu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anže Logar (@anze.logar)

"Znamka Saab mi je bila od nekdaj všeč, predvsem ker so pri Saabu že dolgo pred drugimi stavili na varnost. Prav tako znamka ni sledila trendom, ki so se pogosto izkazali za muho enodnevnico. Ostali so zvesti sami sebi. Motorji so bili vrhunski, vzdržljivi, vozno udobje prav tako. Oblika mi je bila vedno všeč, je pa res, da na svoj specifični način," je pojasnil Logar, ki je v mandatu prejšnje vlade prevzel vlogo zunanjega ministra.

Znamka za bogataše

Znamka Saab je svoj čas veljala za res posebno. Nanjo so prisegali predvsem vozniki višjega sloja. Namreč švedska znamka je v avtomobilskem svetu poskrbela za vrsto inovacij in nenavadnih rešitev. Z gospodarsko krizo pa se je dolgoletna zgodba švedske avtomobilske znamke klavrno končala, leta 2012 pa je bil na sodišču v Vänersborgu dokončno razglašen stečaj podjetja.

To pa še ne pomeni, da je Saabov duh resnično izumrl. Daleč od tega, številni navdušenci znamke še danes s ponosom vozijo Saabova vozila. Med drugim tudi Logar.

V garaži več avtomobilov te znamke

To pa ni edini Saabov avtomobil v njegovi garaži, smo poročali. Očeta je že pred leti presenetil s Saabovim vozilom 9-5 z letnico 2008, za družinski avtomobil pa je izbral saab 9-3 sportcombi letnik 2011. Prav v tistem času so namreč zadnja Saabova vozila zapustila proizvodni trak: tako ima Logar v svoji garaži najverjetneje enega izmed zadnjih saabov.

"Kupil sem jih namenoma. Saab cabrio mi je še vedno najlepši kabriolet, sportcombi mi je tudi še vedno všeč, 9-5 pa mi je po svoje grd, ampak je zelo kakovosten velik avto, ki odlično služi svojemu namenu," razlaga predsedniški kandidat, ki mu ankete javnega mnenja napovedujejo najvišjo podporo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord