Uredništvo | 31. 3. 2024, 19:03

Priča, ki naj bi opazila pogrešano deklico: "Videl sem otroka, ki se je boril in kričal ..."

Pronadjime.mup.gov.rs

Iskalna akcija pogrešane Danke Ilić poteka že šesti dan. Izginotje pa ni ovito v tišino, ampak na dan curljajo nove informacije.

Kot smo že poročali, je srbska policija ponoči iz sobote na nedeljo prejela elektronsko sporočilo z Dunaja, v katerem srbski državljan navaja, da je videl dekle, ki spominja na pogrešano Danko Ilić, dvoletno deklico, ki je izginila 26. marca. Opisal je tudi prizor, ki mu je bil priča, poroča Kurir.

"Okoli 21. ure sem stopil s podzemne železnice in videl otroka, ki se je boril in kričal. Najprej sem prizor opazoval, nato pa začel snemati. Vse se je zgodilo na postaji tramvaja. Z otrokom sta bili dve ženski, ki sta druga z drugo govorili v romunščini. Otroka so poklicali z nekim imenom, nisem slišal, katerim, vendar se dekle sploh ni odzvalo," je dejal Srb z Dunaja, ki je nato poslal video otroka policiji v Beogradu.

@vecernjenovosti Ekskluzivno: Ovo je snimak iz Beča, da li je na njemu mala Danka Ilić #danka #dankailic #bec #amberalert ♬ original sound - Večernje novosti

"Priča je dala izjavo policiji in poslala video," je dejal tiskovni predstavnik dunajske policije Markus Dietrich in dodal, da je dunajska policija sprožila preiskavo o izginotju dveletne Danke Ilić iz Bora. Srbski državljan je namreč stopil v stik s srbskimi oblastmi, ki so se nato obrnile na dunajsko policijo z zahtevo za preiskavo, je pojasnil Dietrich.

Srbski državljan je za primer pogrešane deklice izvedel prek družbenih omrežij. Srbska policija je nemudoma stopila v stik z Europolom in posredovala vse znane podatke in videoposnetke. Uradne potrditve, da je na posnetku resnično Danka, še ni.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel