N. V. | 16. 3. 2023, 20:17

Kriv je bil TikTok: podrobnosti grozljivega umora (12-letnico vrstnici zabodli 32-krat)

Profimedia

Znano je, kaj se je dogajalo tistega usodnega dne. Ena od deklic, ki jo je umorila, je bila njena najboljša prijateljica. Preberite, kaj je pripeljalo do dogodka, ki je pretresel svet. 

Znane so nove podrobnosti grozljivega umora, ki je pretresel Freudenberg, majhno mesto na zahodu Nemčije. Za smrt deklice Luise sta krivi njeni sošolki, stari 12 in 13 let, smo poročali. Ena od deklic, ki jo je umorila, je bila njena najboljša prijateljica.

Luise naj bi dekleti ubili iz maščevanja zaradi prepira na družbenem omrežju TikTokNemški RTL navaja, da je deklica doživljala mobing, preden sta jo sošolki 32-krat zabodli.

Kaj se je dogajalo?

V soboto so jo prijavili kot pogrešano, njeno truplo pa so našli v gozdu v nedeljo zjutraj, smo poročali. 

Luise naj bi noč preživela z enim od deklet, njeno najboljšo prijateljico. Malo pred smrtjo sta se igrali na ulici, je za RTL povedal stanovalec v Freudenbergu: "Vedno sta vse počeli skupaj – rolali, kolesarili, vse." Kmalu se jima je pridružila še druga sošolka. Skupaj so šle v gozd.

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Po zločinu sta deklici odšli domov, starejša pa je poklicala Luisine starše in rekla, da jo skrbi zanjo. Z mobilnega telefona je poskušala priklicati tudi Luise. Novico o iskanju "prijateljice" pa je delila tudi na družbenih omrežjih.

Premladi, da bi kazensko odgovarjali

Dekleti še nista dovolj stari za kazensko ovadbo, smo poročali. Za zdaj je znano, da so ju odstranili iz družin in da sta pod nadzorom urada za mladino.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel