7. 7. 2022, 16:01 | Vir: STA

Sosedski spor: več dni po prepiru v stanovanju našli mrtvega moškega

Fotografija je simbolična.

Bobo

Nedavni spor med tremi sostanovalci v Ormožu se je končal tragično. Sedaj so policisti ugotovili, kaj se je zgodilo. 

Policisti so razjasnili dogodke s 26. junija, ko so obravnavali spor sostanovalcev v večstanovanjski zgradbi v okolici Ormoža. Takrat jih je 63-letni moški Ormoža obvestil, da ga 33-letni in 56-letni sosed, ki naj bi bila pod vplivom alkohola, žalita in izzivata k pretepu.

Policisti so na kraju ugotovili, da so se sprli in medsebojno žalili vsi trije sostanovalci v večstanovanjski zgradbi. Vsem trem so izdali plačilne naloge zaradi kršitve določil zakona o varstvu javnega reda in miru.

Po sporu enega od moških več dni niso videli

Tri dni kasneje pa je strokovna delavka socialnega zavoda obvestila policiste, da naj 56-letnega moškega, ki je bil udeležen v omenjenem prepiru, že nekaj dni ne bi videli. Policisti so ponovno obiskali kraj prepira in ob pomoči gasilcev vstopili v sicer zaklenjeno stanovanje.

Fotografija je simbolična.

V stanovanju so našli pogrešanega moškega, ki je bil v slabem zdravstvenem stanju, zaradi česar so mu nudili nujno medicinsko pomoč, a je kljub temu na kraju umrl. 

Umrl nasilne smrti 

Ker strokovnjaki pri mrliškem pregledu trupla niso ugotovili znakov sumljivih okoliščin smrti in ni bilo mogoče opredeliti vzroka smrti, so izvedli sodno obdukcijo, ki je pokazala, da je pokojni umrl nasilne smrti.

Pri nadaljnjem zbiranju obvestil in pri ogledu kraja sumljive smrti so kriminalisti ugotovili, da je 56-letnika 26. junija zvečer udaril s topim predmetom 63-letni sosed, ki je tisti dan poklical policiste.

Slika je simbolična.

Ko je slišal za njun prepir, se je v pretep vmešal še njun 33-letni sosed in je osumljenemu preprečil nadaljnji napad. Zatem je oškodovanca pospremil v njegovo stanovanje in ga od takrat ni več videl.

Zagrožena kazen do desetih let zapora

Osumljenemu 63-letnemu moškemu so policisti v petek zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja hude telesne poškodbe s smrtjo odvzeli prostost. V nedeljo so ga s kazensko ovadbo privedli k dežurni preiskovalni sodnici na Ptuju, ki je zoper njega odredila sodno pridržanje. V torek ga je zaslišala, ker pa pripora ni odredila, bo o tem odločal senat okrožnega sodišča na Ptuju.

Za kaznivo dejanje povzročitve hude telesne poškodbe je predpisana kazen od šestih mesecev do petih let zapora. Če poškodovani zaradi poškodbe umre, se storilec kaznuje z zaporom od enega do deset let, so še sporočili s Policijske uprave Maribor.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.