9. 5. 2022, 12:03

Umrl je znan režiser

Facebook/Srečko Centrih

Ljutomer žaluje, poslovil se je priznan gledališčnik. 

V 74. letu starosti se je poslovil dolgoletni režiser in gledališčnik Srečko Centrih. Za svoje dolgoletno delo je prejel številna priznanja: bronasto, srebrno in zlato Linhartovo značko, častno Linhartovo značko za več kot 40-letno delovanje na gledališkem področju, javno priznanje ZKO, Linhartovo plaketo, Miklošičevo priznanje in Miklošičevo nagrado.

Leta 2003 je prejel tudi občinsko priznanje ter leta 2020 za dolgoletno uspešno delo in izjemne dosežke na gledališkem področju plaketo Občine Ljutomer z listino in denarno nagrado za leto 2019.

"V Ljutomeru žalujemo. Poslovil se je dolgoletni režiser, gledališčnik, prejemnik plakete, izjemen občan, gospod Srečko Centrih. Dragi Srečko zelo vas bomo pogrešali na odru. Počivajte v miru. Iskreno sožalje domačim in vsem, ki smo ga cenili," je zapisala županja Olga Karba.

"Pripravi oder za vse nas"

Od režiserja se je poslovila tudi Ljuba Erhatič. "Poslovil se je naš dolgoletni režiser in nesporni ljubitelj gledališča Srečko Centrih. Srečko, hvaležna sem ti za vse lepe trenutke, ki smo jih preživeli skupaj, globoko hvaležna za priložnost, da sem lahko uresničila svoje sanje in da sem lahko stala na odru s tvojo ekipo.

Upam, da boš tam zgoraj, nad zvezdami, našel svoj mir in zaslužen počitek. Se vidimo, nekoč, tam nekje…pripravi oder za vse nas. Pogrešali te bomo," je zapisala Erhatič.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol