J. Z. | 31. 7. 2022, 18:00

Se nam prihodnji teden znova obeta peklenska vročina?

Profimedia

Vročina že nekaj dni ne popušča in marsikdo si že močno želi, da bi padavine nekoliko ohladile ozračje. Preberite, kako visoko se bodo dvignile temperature v prihodnjih dneh. 

V naslednjem tednu nas čaka povečini sončno vreme, z izjemo torka in za vikend, ko bo bolj spremenljivo s krajevnimi padavinami. Zaradi torkove spremenljivosti je za četrtek napovedana vročina nekoliko popustila.

Po zadnjih napovedih se bodo temperature prihodnji teden najvišje dvignile na Goriškem, in sicer v četrtek do 35 stopinj Celzija, na Facebooku piše Ciklon.si.

Najblj vroč dan v petek

Ozračje se bo najbolj segrelo v petek, ko se nam bo od severa bližala vremenska fronta. Točen potek prehoda fronte je še negotov, nov vročinski val pa bo zelo kratek.

Že v soboto bo bistveno bolj sveže in tudi bolj spremenljivo, saj nas bo dosegel hladnejši in bolj vlažen atlantski zrak. Vročina bo popustila.

Predvsem popoldne v dneh med 8. in 10. avgustom pa bodo najverjetneje nastajale krajevne plohe in nevihte.

Padavine, ki so padle v zadnjih dneh, sicer niso bile dovolj izdatne, da bi se končala suša, ki pesti Slovenijo.

Vendar pa Agencija RS za okolje (Arso) ugotavlja, da se v nižinah že nahajajo zaplate megle, kar je dober pokazatelj, da so se izboljšale zaloge vode v površinskem sloju tal. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord