A. B. | 28. 8. 2022, 13:34 | Vir: STA

5-kilometrov dolg zastoj znova pred predorom Karavanke! Imamo rešitev, kako se mu izogniti

Žiga Živulovič jr./Bobo

Poletna sezona še zdaleč ni končana, kar dokazuje tudi trenutno stanje na lokalnih lokalnih cestah, avtocestah in mejnih prehodih. Ostanite strpni in poskrbite za varnost v prometu. 

Na slovenskih cestah je tudi danes povečan promet, na mejnih prehodih s Hrvaško, na štajerski avtocesti pred Šentiljem in pred predorom Karavanke proti Avstriji pa so zastoji.

Pred predorom Karavanke je kolona čakajočih vozil trenutno dolga pet kilometrov, zastoj sega mimo priključka Jesenice zahod.

Bobo

Na prometno-informacijskem centru za državne ceste zato proti Kranjski Gori priporočajo priključek Jesenice vzhod. Na avstrijski strani pa je pred predorom Karavanke proti Sloveniji zastoj dolg en kilometer, predor občasno zaradi varnosti zapirajo.

Zastoji tudi na avtocesti in obvoznicah 

Na štajerski avtocesti je pred Šentiljem proti Avstriji zastoj trenutno dolg 1,5 kilometra, zastoji pa so tudi na zahodni ljubljanski obvoznici od Kosez proti Brezovici, na južni ljubljanski obvoznici od Viča proti Brezovici ter na cesti Šmarje-Koper.

Zaradi ljubljanskega triatlona so zaprte tudi mnoge ulice v prestolnici, so pojasnili na Promet.si:

Poletna sezona še ni končana

Na meji s Hrvaško so čakalne dobe na mejnih prehodih Metlika, Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Gruškovje, Starod, Rakitovec, Obrežje in Jelšane.

Najdlje osebna vozila čakajo za vstop v Slovenijo na prehodih Dragonja in Sečovlje, in sicer od ene do dveh ur, do ene ure čakajo na Starodu in Sočergi. Drugje so čakalne dobe do 30 minut.

Bobo

Ponekod vozniki osebnih vozil čakajo tudi za izstop iz države, najdlje na prehodu Jelšane, in sicer do ene ure. Na Obrežju je čakalna doba tudi za avtobuse, in sicer ti za vstop v Slovenijo čakajo do ene ure, kažejo podatki prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ