Uredništvo | 26. 6. 2023, 14:29

Ena Urška v belem, druga v rdečem, predsednica države pa poskrbela za presenečenje: katera vas je najbolj očarala? (FOTO)

Borut Živulović/BOBO

Ob prazniku države je veliko pozornosti pritegnila tudi izbira oblačil naših dam, nekatere so se res potrudile, da bi jih opazili.

Po sobotni osrednji slovesnosti ob dnevu državnosti v slovenski prestolnici so dan državnosti obeležili tudi z nedeljsko proslavo na Polževem nad Višnjo goro. Slavnostno vzdušje na obeh prireditvah so popestrile izbire oprav naših dam iz političnega življenja, ob vsem videnem bi lahko rekli, da je imela vsaka svoj slog. Pa ne le zaradi barvne raznolikosti, izbirale so med različnimi kroji in dolžinami oblek, videli smo tudi zelo visok razporek in doživeli celo svojevrstno presenečenje - predsednica države Nataša Pirc Musar, ki jo skoraj praviloma vedno vidimo v hlačah, je za proslavo tokrat izbrala krilo.

Predsednica je bila v črnem, čipkasti črni šal je bil zelo lep dodatek.

Predsednica je bila v črnem, čipkasti črni šal je bil zelo lep dodatek.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Da predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič prisega na rdečo, že vemo. Dolga rdeča in na videz zelo lahkotna obleka z ozkim pasom je še poudarila njeno linijo, bleščice, s katerimi je bila ta posuta, pa so prazničnemu večeru pod Ljubljanskim gradom dodale poseben sij. Izbiro rdečih čevljev s peto smo nekako pričakovali, a smo bili vseeno malce presenečeni, da se je odločila za popolnoma rdeči outfit.  Čeprav ob prihodu po rdeči preprogi tokrat ni navdušeno mahala občinstvu, je svoja čustva in ganjenost ob proslavi izrazila z gesto rok, ki si jih je položila na prsi.  

Borut Živulović/BOBO

Po rdeči preprogi je ob premierju Robertu Golobu tudi tokrat prišla njegova partnerica Tina Gaber. Drznosti njeni oprijeti črni bleščeči obleki z visokim razporkom ni manjkalo, prisegla je tudi na asimetrijo zgornjega dela obleke, ta je bil namreč odrezan in brez rokava. Spuščeni lase, manekenska hoja, samozavest, prav gotovo prihod s hollywoodskim pridihom.

Bobo

Pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan in ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hojnik, ki sta med proslavo sedeli v drugi vrsti, sta izbrali bolj pisani in cvetlični obleki.

Borut Živulović/Bobo

Govorov o dosežkih naše države 32 let po dogodkih, ko je takratna slovenska skupščina 25. junija 1991 sprejela glavne dokumente za odcepitev Slovenije od tedanje Jugoslavije, ni manjkalo. Ob dnevu državnosti je Slovenija prejela tudi številne čestitke iz tujine, ob Evropski uniji in zvezi Nato tudi od številnih držav.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Na nedeljski proslavi na Polževem nad Višnjo goro je bil medtem slavnostni govornik predsednik SDS Janez Janša. Ob njem smo videli ženo Urško Bačovnik Janša, ki je za dogodek izbrala belo (krem) obleko z naramnicami s trakci in brez rokavov, ki ji je segala do kolen. 

Borut Živulovič/Bobo

Eleganten in sproščen videz je zdravnica dopolnila z bleščečimi uhani. Fotografi so v nedeljo ujeli tudi Marjeto Tonin.

Bobo

Žena prvaka NSi Mateja Tonina je priložnost zaznamovala v bolj temno zelenem tonu, njena obleka pod koleni je bila prav tako brez rokavov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol