P.M. | 6. 7. 2022, 15:14

Afera Delovna akcija: je obnovljena hiša že našla kupca?

POP TV/fotomontaža

Potem ko sta mama in hči predstavili svojo veliko življenjsko stisko, so jima v letošnji sezoni prenovili hišico v mariborskih Košakih. A tu se je zgodba šele začela ...

Gledalci priljubljene oddaje so bili zgroženi, ko so po obnovi na dan začele prihajati informacije, da se je prenovljena hiša po koncu oddaje znašla na spletni strani nepremičninske agencije. Postavljena cena je bila 79 tisoč evrov.

Sploh nista bili lastnici

Kot smo že večkrat pisali, sta bili Polona Cvirn in njena hči zgolj najemnici nepremičnine, ki sta jo prijavili za obnovo. Kaj vse se je točno dogajalo v ozadju zgodbe, je težko reči. A kot je za Slovenske novice povedala ena od dveh dejanskih lastnic, "s Polono na koncu niso nič rešili in z njo nimajo več stikov."

Dodala je tudi, da so nekaj časa razmišljali o tožbi, vendar so to idejo kasneje ovrgli. So pa o vsem skupaj seznanili policijo.

Trdila, da je nakazala kupnino

Tudi o tem smo pisali, da je Polona po objavi v medijih povedala, da je denar za nakup hiše nakazala prek  mobilne denarnice mBills. A se je denar nato nekje "izgubil".

Da je bila hiša obnovljena, sta lastnici izvedeli, ko sta videli oddajo.

Da je bila hiša obnovljena, sta lastnici izvedeli, ko sta videli oddajo.

POP TV/fotomontaža

Po objavi njenih trditev in zaslonskih posnetkov domnevnih nakazil prek omenjene platforme smo od družbe mBills v naše uredništvo prejeli pojasnilo. V njem so podali uradni odgovor, ki si ga lahko preberete v spodnjem članku.

"Hiše še vedno nismo prodali"

Kot je še povedala ena od lastnic, je bilo ob prodaji hiše sicer veliko ogledov. A jih je veliko prišlo le "firbcat", saj so hišo videli na televiziji in jim je bila zanimiva.

S POP TV so se vzajemno dogovorili, da eni do drugih nimajo nobenih obveznosti.

Ob tem je še dejala, da je hiša trenutno prazna, pri prodaji pa da jim bo pomagala agencija.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ