8. 6. 2022, 18:30

Delovna akcija: KAM je izginil denar, s katerim naj bi mama in hči kupili hišo?

POP TV/fotomontaža
Delovna akcija: KAM je izginil denar, s katerim naj bi mama in hči kupili hišo? (foto: POP TV/fotomontaža)

Zapletom okrog prodaje hiše, ki jo je letos obnovila ekipa na Pop TV, še ni videti konca. Tu je zadnji razvoj dogodkov ...

Zadnje dni je bilo kar veliko napisanega o tem, kako se je hiša, ki jo je letos obnovila ekipa Delovne akcije, pojavila na nepremičninskem portalu.

Med številnimi družinami, ki jim je na pomoč priskočila voditeljica Ana Praznik, je bila tudi Polona Cvirn. Kot je povedala ob prijavi, ji je kljub težkemu življenju s pomočjo hipotekarnega kredita uspelo kupiti hiško v mariborskih Košakih.

Zgodba mame in hčere nam je segla v srce

Mati in hči sta bili na začetku oddaje predstavljeni kot pravi borki, ki sta kljub težkim preizkušnjam v življenju ohranili "glavo nad vodo". Gledalci po vsej Sloveniji so jima resnično privoščili nov začetek, in to v novem, skupnem domu.

Ker njuna hiša ni bila primerna za bivanje, jima je naproti prišla ekipa POP TV-ja.

Voyo

Po obnovi

Kmalu zatem, ko so vrli mojstri pospravili orodje in opremo ter se odpravili novim obnovam naproti, se je na spletu pojavila neverjetna informacija. In sicer, da je prav enaka hiška, kot je njuna, naprodaj na nepremičninskem portalu.

Oglas je po objavi v medijih nato izginil.

Ko so mediji zahtevali odgovore, se je oglasila tudi Polona ter bolj podrobno pojasnila ozadje nakupa in lastništva hiše.

Posredovala je tudi dokazilo

Kot pišejo Slovenske novice, naj bi bila kupnina razdeljena na več delov, saj je lastnikov hiše več.

V telefonskem pogovoru jim je Polona povedala, da se je z lastniki dogovorila za odkup in kupnino poravnala prek mobilne denarnice mBills. Denar pa naj bi se nato nekje "izgubil", saj lastniki kupnine na račun niso prejeli, še poročajo Slovenske novice.

Kot dokazilo jim je Polona posredovala tudi zaslonski posnetek domnevnih nakazil v omenjeni aplikaciji. 

Slovenske novice

A so pri mediju izpostavili vprašanje o tem, kako je lahko prek mBills nakazala tolikšne zneske (prek 11 000 evrov)? Po njihovih podatkih je namreč višina transakcij, ki jih posameznik lahko izvede v enem mesecu, omejena na 10.000 evrov.

Pri mBills jim kljub prošnji komentarja o transakcijah niso želeli dati. Kot pravijo: "kakršno koli posredovanje podatkov ni skladno s poslovanjem, saj gre za zasebne transakcije, ki jih javno ne razkrivajo." 

Čakajo na uradno preveritev

Potem ko so posredovane posnetke zaslonov domnevnih plačil primerjali z lastnimi v mBills denarnici, so ugotovili, da se te oblikovno in tekstovno v nekaterih postavkah razlikujejo. So pa na mBills naslovili tudi prošnjo za uradno preveritev.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.