N. V. | 4. 6. 2022, 11:53

Zakaj je prodala prenovljeno hišo? Razkrila svojo plat zgodbe

POP TV/fotomontaža

"Kam je šel denar, ne vem." – Spregovorila je ženska, ki je bila s hčerko deležna prenove hiše s strani Delovne akcije. 

Nekdanja kandidatka v televizijski oddaji Delovna akcija je prek oglasa na spletni strani znane nepremičninske agencije za 79 tisoč evrov prodajala prenovljeno hišo.

V oddaji slovenskim družinam, ki to najbolj potrebujejo, gradbena ekipa prenavlja zelo dotrajane domove, ki v mnogih primerih niso niti več primerni za bivanje. Ekipa te obnovi do te mere, da so videti kot novi.

To storijo brezplačno. Zato je za mnoge Slovence oglas, ki se je pojavil, pošteno razjezil. Spomnimo, prodajo prenovljenega stanovanja, je komentirala tudi voditeljica oddaje Ana Praznik.

Povedala svojo plat zgodbe

Zdaj je spregovorila ženska, ki je bila s hčerko deležna prenove. Objave v medijih so jo prizadele, zato je za spletni portal Lokalec.si povedala svojo plat.

V začetku je dejala, da hiše ne prodaja ona, temveč ljudje, ki so bili lastniki pred njo. Dejali naj bi, da niso prejeli nakazila za plačilo hiše: "Posredovala sem jim vsa dokazila. Kam je šel denar, ne vem. S tem naj se ukvarjajo odvetniki."

V hiši več ne živi

Za Lokalec.si je zatrdila, da so jo postavili na cesto: "Prišla je hčerka kot z bodigardom, moškim, ki sem se ga ustrašila in so me postavili ven, kot psa, brez vsega."

Zaplenili naj bi ji hišo, čez teden dni pa ji dali stvari v vrečkah: "Od tega ni bilo tri četrt stvari. Ne mikrovalovne, ne krožnikov, ne hrane, med drugim tudi ne Hofferove kartice, ničesar. Vso pohištvo je moje, zdaj pa lastniki vidijo zaslužek in prodajajo s pohištvom vred, jaz pa sem ostala na cesti."

Objave v medijih so jo prizadele

Boli jo, da jo sedaj javno blatijo in ogovarjajo. V nadaljevanju za Lokalec.si pove, da naj bi pri tem sodelovala tudi soseda.

"Kdo je kaj odnesel, se naj sami med sabo zmenijo, ko se bodo zagovarjali na sodišču, saj je za to pravna služba, ki ima sedaj vse v rokah: blatenje, vse moje stroške, vso mojo psiho in vse, kar so mi pokradli. Ne bom dovolila, da me blatijo in ponižujejo."

Za medij je dejala, da prestaja pravi pekel. Zaenkrat o imenih ne želi govoriti, na tem mestu pa po poročanju medija doda, da bo ob pravem času pokazala vsa dokazila: sporočila in grožnje, ki jih je prejela.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel