17. 6. 2022, 16:30

Afera Delovna akcija dobiva epilog - je šlo za kaznivo dejanje?

Pop TV/Voyo/fotomontaža

Okoliščine o hiši, ki jo je obnovila ekipa POP TV v okviru televizijske oddaje, nato pa se je znašla na trgu, se še niso razpletle. Lahko vam povemo, da vse skupaj postaja še bolj zanimivo! Dobili smo sporočilo ...

Ste tudi vi med tistimi, ki jih je vznemirila informacija, da se je hiša, ki jo je letos obnovila ekipa Delovne akcije, pojavila na nepremičninskem portalu? Mama in hči sta ozadje zgodbe že pojasnjevali, a so se nato odprla nova vprašanja.

Ne ve, kam je šel denar

Lastnikov hiše naj bi bilo več, je pojasnjevala Polona, ki se je s hčerko prijavila v oddajo in bila deležna obsežne obnove Delovne akcije. Medijem je tudi razložila, da hiše ne prodaja ona, temveč predhodni lastniki.

PoP TV

A zapletlo naj bi se pri transakciji denarja med njimi, saj kot pravijo prvotni lastniki, Polonino nakazilo kupnine nikoli ni prišlo do njih. "Posredovala sem jim vsa dokazila. Kam je šel denar, ne vem. S tem naj se ukvarjajo odvetniki," je zadevo komentirala Polona.

Posredovala dokaz o nakazilu denarja

V telefonskem pogovoru je Polona za Slovenske novice povedala, da je kupnino poravnala prek mobilne denarnice mBills. Kot dokazilo jim je posredovala tudi zaslonski posnetek domnevnih nakazil v omenjeni aplikaciji.

A ker je šlo za previsoke zneske transakcij od standardnih omejitev, se je pojavil novinarski dvom o pristnosti posnetkov nakazil.

Zaslonski posnetek nakazil, ki jih je Slovenskim novicam poslala Polona.

Slovenske novice

Družba mBills je podala uradni odgovor

Po objavi celotnega prispevka o transakciji kupnine prek njihove mobilne denarnice, so se oglasili tudi pri družbi mBills.

Kot so poudarili, skladno z veljavno zakonodajo družba ne sme razkrivati podatkov svojih uporabnikov glede uporabe njihovih storitev. "Gre za osebne podatke, ki jih moramo kot regulirana finančna institucija varovati v skladu z najvišjimi standardi varnosti," so zapisali.

So pa povedali, da lahko glede objavljenih posnetkov zaslonov transakcij z veliko gotovostjo povedo, da ti niso pristni in da gre za ponaredbo.

Dodali primer pristnega nakazila v njihovi aplikaciji

Ob tem so priložili tudi posnetek zaslona, kako je dejansko videti primer uspešno zaključene plačilne transakcije v njihovi mobilni denarnici mBills.

mBills


Ob tem so še zapisali, da v kolikor bodo v družbi ugotovili, da obstajajo v zvezi s tem znaki kaznivega dejanja, bodo to naznanili pristojnim organom pregona.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol