Uredništvo | 12. 2. 2024, 22:34

Dominika Švarc Pipan se poslavlja: "Hvala za rože in srečno SD!"

Borut Živulović/Bobo

Vodstvo stranke SD z Dominiko Švarc Pipan že dva tedna ne komunicira. 

Dominika Švarc Pipan je, po informacija N1, izstopila iz stranke Socialnih demokratov, poslala naj bi jim tudi že izstopno izjavo. Po aferi sodna palača je nekaj časa vztrajala, da bi rada zadevi prišla do dna in da ne bo odstopila z mesta ministrice za pravosodje, vendar je na koncu svoj odstop vseeno ponudila, sedaj pa se poslavlja tudi od svoje matične stranke SD. 

"Verjamem v socialno demokracijo, ne verjamem pa več v njeno spoštovanje znotraj - vodstva - stranke SD," je zapisala v objavi na svojem Facebook profilu. "Pripravljena sem bila sodelovati pri prečiščenju stranke, pri njenem preporodu, opozarjala, da tako ne gre več naprej, vodstvo pozivala k samorefleksiji in internemu očiščenju spornih praks."

Vabila na današnjo sejo konference SD ni prejela, čeprav je njena članica, je še naznanila. "Tako kot ne vabila na sejo predsedstva, čeprav sem prav tako njegova članica. Vodstvo stranke z menoj že dva tedna ne komunicira ničesar," je izpostavila.

"Z izključevanjem se stranke SD ne da rešiti. Tisti, ki v socialno demokracijo verjamejo in jo tudi živijo, zaslužijo več. Hvala za rože in srečno SD!" pa so bile besede, s katerimi je zaključila svoj zapis na družbenem omrežju.

Stranka SD pa se je na podlagi razprave na današnji konferenci odločila, da se aprila odpravi na volilni kongres. Izpeljali naj bi ga, po besedah predsednice Tanje Fajon, predvidoma 13. aprila. Tako bi stranka utegnila še pred prihajajočimi volitvami v Evropski parlament dobiti novo vodstvo, poroča STA.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol