J. Z. | 21. 7. 2022, 16:39

Drago Kos s čustvenim zapisom o sestri in njuni družini: "Marta je vse videla in v vsem uspela"

Bobo/Facebook/Marta Kos/fotomontaža
Drago Kos s čustvenim zapisom o sestri in njuni družini: "Marta je vse videla in v vsem uspela" (foto: Bobo/Facebook/Marta Kos/fotomontaža)

Predsedniška kandidatka je delila osebno zgodbo o svojem odraščanju in odrekanju staršev. Po besedah njenega brata je že v rani mladosti občutila odrekanje staršev in kljub podcenjevanju dosegla izjemne uspehe.

Pravnik in nekdanji predsednik KPK Drago Kos je svoji sestri javno izkazal podporo v tekmi za predsedniški stolček. Med drugim je zapisal, da je ena od oseb, ki se jo pogosto podcenjuje."Zaradi nizke in drobcene postave ter izredno kultiviranega govora vedno vsi mislijo, da iz nje tako nikoli ne bo nič," je začel. 

Ker Marta Kos za plavanje ni bila posebej talentirana, je morala plavati najtežje discipline, 200 metrov delfin in 400 mešano mešano – pa je postala državna prvakinja in rekorderka.

O njenem delu in odhodu iz diplomacije

"Ko so jo poslali za veleposlanico Republike Slovenije v Nemčijo, so si želeli, da se odnosi med državama ne bi poslabšali – pa so postali odlični," je zapisal o njenem delu v diplomaciji.

Dotaknil se je tudi nekdanjega zunanjega ministra Anžeta Logarja, ki prav tako kandidra za predsednika države. "Ko jo je hotel ponižati s tem, da ji je odredil, da mora svoje in sposobnosti svojih sodelavcev na veleposlaništvu v Švici prilagoditi najmanj sposobni sodelavki, je v trenutku fasal Martino odpoved," je bil oster. 

Iskreno o delavski družini, v kateri sta odrasla

Kos meni, da bi bila njegova sestra odlična predsednica, ker je zrasla v družini livarja, čistilke in dveh bratov, ki je zaradi tega, ker sta starša vse svoje majhne prihodke vložila v svoje otroke, njihovo šolo in šport, meso jedla samo v nedeljo.

Bobo

"Ta ista Marta iz navadne delavske družine na obrobju Slovenije, kamor se vsi iz Ljubljane niti pripeljati ne znajo, je potem odrasla v odlično novinarko, vladno komunikatorko, podpredsednico Gospodarske zbornice Slovenije in veleposlanico," je zapisal. 

Marta razume vsakega, tudi "nepomembnega" človeka in med njimi ne dela razlik, je dodal pravnik, sicer poročen s Tjašo Slokar Kos, direktorico in odgovorno urednico informativnega in športnega programa na POP TV.

Za sestro je še zapisal, da je "videla vse in v vsem uspela", zato je prepričan, da bi bila dobra predsednica države. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.