28. 6. 2022, 11:07

Marta Kos uradno v boj za predsedniški stolček: "Skupaj bomo temu kos."

STA foto
Marta Kos uradno v boj za predsedniški stolček: "Skupaj bomo temu kos." (foto: STA foto)

Že kar nekaj kandidatov je podalo uradno izjavo o kandidaturi na naslednjih predsedniških volitvah, med drugim Nataša Pirc Musar in Nina Krajnik. Tokrat je svojo odločitev potrdila tudi Marta Kos. Kakšne so njene obljube?

Marta Kos, podpredsednica stranke Gibanje Svoboda, je ob rami z ramo z Robertom Golobom na predstavitvi sklepov digitalnega kongresa uradno potrdila kandidaturo: "Danes stojim tukaj, ker želim Sloveniji in svetu ponosno najaviti, da bom kandidirala za prvo predsednico Republike Slovenije." 

Stranka Gibanje svoboda se je odločila, da bo Marta Kos edina kandidatka, ki bo njihovo stranko zastopala na volitvah. 

Kakšne so njene obljube?

Kot je pojasnila Kosova, bo v primeru izvolitve takoj zamrznila članstvo v stranki, pri čemer je Golob dodal, da je čas, da stopimo korak k prvi predsednici države: "Nastopil je čas, da naredimo premik tudi na področju, kako se izvaja funkcija predsednika država," je povedal Golob.

Želimo si takega predsednika, ki bo moralni kompas, ki bo znal povedati, kaj je prav in kaj ne, ne glede na oblast, četudi bom ta oblast jaz," je bil jasen. 

STA foto

Dodal je, da si želi tudi, da bi bil predsednik vodnik na etičnem in moralnem nivoju. "Ugotovili smo, da je to odličen čas za prvo predsednico države," je poudaril. 

Da se je Kosova obdala s podmladkom stranke, je simbolično, sta se s tem strinjala oba. Sporočiti želijo, da je žensko mesto relevantno tudi na vodilnih položajih, k političnemu udejstvovanju pa spodbuditi tudi mlajše generacije in predvsem ženske.

"Vse svoje izkušnje nosim s seboj, a to ne bo moja zgodba, to bo naša zgodba. Skupaj bomo temu kos," je k temu pripomnila Kosova. 

"Kot predsednica bom ponosno predstavljala Slovenijo in ji povrnila ugled tudi v mednarodnih vodah," je še pritrdila. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.