Uredništvo | 27. 12. 2023, 09:01

Kdo pritiska na ustvarjalce oddaje Tarča? Erika Žnidaršič razkrila, da je postala tarča poskusa diskreditacije

RTV/Posnetek zaslona

Po besedah voditeljice odmevne informativne oddaje vse skupaj malo spominja na metode iz totalitarnih sistemov.

Voditeljica oddaje Tarča Erika Žnidaršič je na Facebooku delila skrb vzbujajočo novico o pritiskih, ki so se nad njo kot voditeljico odmevne pogovorne informativne oddaje zvrstili v zadnjih dneh. Kot je razkrila, so po četrtkovi oddaji, v kateri so preverili, kako so se razpletle najodmevnejše zgodbe, ki so jih obravnavali v letošnjem letu, njeni ožji družinski člani postali tarča poskusa diskreditacije

Preverili njo in njene družinske člane

"Ob prazniku Slovenije nekaj besed o dogodkih zadnjih dni. Po četrtkovi Tarči, v kateri smo nekatere teme postavili na svoje mesto in ponovno opozorili na nepravilnosti, sem v 'zahvalo' (kot najbolj izpostavljen člen oddaje) dobila čestitko v obliki poskusa diskreditacije mojih ožjih družinskih članov," je na Facebooku zapisala Žnidaršičeva.

"Očitno so vestno preverili ne le mene, tudi bližnje, vse skupaj pa malo spominja na metode iz nam poznanih totalitarnih sistemov," je dodala.

Anže Krže

Nadalje je zapisala, da je vse skupaj prišlo iz medija, pri katerem so določeni posamezniki tesno povezani z nekaterimi najbolj vplivnimi ljudmi v državi. "Vse mi je jasno, od kod, od koga in zakaj, ni mi pa povsem jasen namen: poskus diskreditacije? Opozorilo, naj si skrajšamo jezike?" se je vprašala v svoji objavi, v kateri sicer konkretnih informacij, za koga je šlo in kaj točno so zapisali, ni razkrila.

V bran so ji stopili tudi kolegi

"Najbolj pa sem razočarana nad delom slo novinarstva, ki se pusti na tak način izrabiti. V teh časih je čedalje bolj jasno, koliko je vredno od kapitala in politike neodvisno kritično novinarstvo," je še zapisala v objavi in zaželela lepe praznike "vsem vpletenim in ostalim."

Njen zapis so na Facebooku delili tudi na profilu oddaje Tarča, kjer so Žnidaršičevi stopili v bran tudi ostali kolegi iz ekipe ustvarjalcev oddaje. "Tudi preostala ekipa Tarče se podpisuje pod spodnji zapis Erike Žnidaršič in obsoja kakršnekoli poskuse diskreditacije novinark in novinarjev zaradi njihovega dela," so zapisali.

V bran so ji stopili tudi številni uporabniki Facebooka, ki cenijo njeno delo v Tarči: "Erika Žnidaršič globok poklon in vedite, da imate veliko število podpornikov," je zapisal nek uporabnik, več drugih pa jo je v komentarjih pod objavo bodrilo, naj bo pogumna in naj se ne da.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol