Uredništvo | 24. 12. 2023, 19:37

Saša Petek z bizarno idejo nagovorila Eriko Žnidaršič: "Kdaj lahko pričakujem povabilo v oddajo Tarča?"

RTV/Posnetek zaslona/Facebook/Saša Petek/posnetek zaslona/fotomontaža

Znana Štajerka, ki je veliko pozornosti pritegnila z dolgimi jeznimi monologi na družbenih omrežjih, je še vedno prepričana, da si zasluži pozornost celotne države.

Nič kaj skromna štajerska spletna osebnost, ki s svojimi objavami na Facebooku dnevno razburja slovenske državljane, vztraja pri svoji bizarni domislici, da jo morajo ustvarjalci oddaje Tarča na vsak način povabiti v televizijski studio in jo soočiti z najvišjimi predstavniki države.

RTV/Posnetek zaslona

Čeprav so bila njena pričakovanja povsem neralna že takrat, ko je začela s pozivi svojim sledilcem, naj pišejo na nacionalno televizijo in zahtevajo njen nastop, je jezikava Štajerka nabor sogovornikov, ki naj bi jih skupaj z njo v studio povabili ustvarjalci oddaje, zdaj še dodatno razširila. 

Naštela veliko "primernih" sogovorcev

"Erika Žnidaršič, kdaj lahko pričakujem povabilo v oddajo Tarča?" je Petkova v svoji najnovejši objavi na Facebooku vprašala voditeljico oddaje, ki jo je pri tem tudi označila. Objavi je dodala posnetek zaslona s promocijskim besedilom oddaje, v katerem je med drugim zapisano, da akterje izvlečejo iz cone udobja in da je to odddaja za vse, ki si drznejo vedeti več.

"Mi si absolutno drznemo vedeti več. Tudi iz cone udobja smo bili že zdavnaj izvlečeni. Ali boste sposobni urediti soočenje v Tarči?" je Petkova neposredno še nagovorila voditeljico, nato pa naštela, kdo vse naj bi se v oddaji z njo soočil: "Janez Janša, Robert Golob, Nataša Pirc Musar, Borut Pahor, vsi ministri za zdravje od leta 2020, varuh človekovih pravic Peter Svetina, pa tudi vsi ministri, ki so vodili policijo in sodišča, bi bili več kot primerni sogovorci," je zapisala.

Pretirane samozavesti ji ne primanjkuje

A to še ni vse, Petkova je dodala, naj "seveda" povabijo še ustavne sodnike, "vsaj tiste, ki so na javni RTV odpirali svoja usta v teh zadnjih štirih letih." Čez palec ocenjeno bi morali zavoljo Petkove najmanj povečati studio in podaljšati čas oddaje, če bi želeli ugoditi njenim zahtevam. Mnogi se ob tem sprašujejo, kako je lahko nekdo, kot je ona, tako trdno prepičan, da mu pripada tolikšna medijska pozornost.

Nik Jevšnik/STA

Po njenem mnenju bi oddaja Tarča gledalcem šele z njenim nastopom ponudila kakovostno vsebino, "da si bodo lahko prvič v zgodovini Slovenije izoblikoval lastno sliko." Pretirane samozavesti torej Petkovi, ki je sicer v svojih več kot dve uri dolgih video monologih na Facebooku pokazala predvsem veliko besedičenja, vulgarnosti in jeze, ne primanjkuje. S svojim nastopom si je pridobila celo sledilce, ki požirajo vsako njeno proti svetu uperjeno besedo.

Je Petkova res edina, ki ve, kaj je demokracija?

V objavi je nazadnje zanikala, da bi bila ona tista, ki bi rušila demokracijo v Sloveniji (sami smo sicer zapisali, da poziva k rušenju demokracije in ne, da jo ruši) in izrazila prepričanje, da je sama "edina, ki se sploh zaveda, kaj demokracija je".

Borut Živulovič/Bobo

Nenavadne besede za nekoga, ki grozi, da bo za tiste, ki se ne strinjajo z njo morda že jutri prepozno. "Če nas bo en procent na koncu ostal, bomo začeli življenje živeti enostavno na novo, drugi pa boste mogoče zmetani, tako kot so bili že v zgodovini zmetani, v jame," je med drugim dejala v svojem zadnjem videoposnetku. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord