N. V. | 4. 6. 2022, 12:28

V središču prestolnice plešejo! Katere znane obraze lahko srečate?

Fotografija je simbolična.

Bobo

Ker je dogodek brezplačen, se je v mesto podalo že kar nekaj ljudi: tako mladih in starih, srečati pa je moč tudi družine in znane obraze.

Ljubljana od petka do nedelje gosti atraktiven dogodek svetovne serije, katerega rdeča nit je breakdance in urbana plesna kultura, glavna atrakcija pa svetovno prvenstvo breakdance plesalcev U18.

Dogodek Get Together s stotinami plesalcev ponuja kup atraktivnih doživetji in aktivnosti za vso družino. Za gledalce je brezplačen, plesna tekmovanja in šove pa popestri bogat spremljevalni koncertni, zabavni in rekreativni program.

Get Together press material

Zakaj na dogodek?

Dogodek, ki je odprl letošnji festival Junij v Ljubljani, je pomemben tudi za dodatno utrditev Slovenije na svetovnem plesnem zemljevidu, njegov ambasador pa je eden najbolj iskanih koreografov na svetu, Anže Škrube.

Get Together press material/fotomontaža

Glavno prizorišče dogodka je oder na Kongresnem trgu, različne aktivnosti se dogajajo na manjših prizoriščih na Kongresnem trgu ter v parku Zvezda, delavnice za profesionalne in ljubiteljske plesalce pa tudi v bližnji telovadnici. Vsebine za obiskovalce so na voljo podnevi, glavni šovi in tekmovanja pa se dogajajo v večernih urah. 

Get Together press material

O plesu breakdance

Breakdance ni le atrakcija z ulic ameriških velemest, ki je, skupaj s hip hop kulturo obnorela svet v 80. letih, ampak tudi eden najmlajših olimpijskih športov, ki bo prvič na sporedu olimpijskih iger 2024.

Get Together press material

Na dogodku so tudi zvezdniki 

O tem je spregovoril tudi David Sluga, ki je odigral Tomaža v filmu Poletje v školjki in velja za pionirja breakdance plesa v Sloveniji. Zaupal nam je, da bo tudi on pozdravil plesalce v središču prestolnice.

Poleg njega, pa lahko na dogodku vidite tudi zvezdnike, ki se bodo potegovali za odličja v Parizu in Los Angelesu. Tekmovanje je del svetovne serije, Ljubljano pa postavlja ob bok plesnim prestolnicam, kot so Pariz, Salzburg, Amsterdam, New York in Tokio.

Get Together press material

Dogodek je ob svetovnem prvenstvu mladinskih profesionalcev združil celotno slovensko urbano plesno sceno.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord