J. Z. | 21. 7. 2022, 14:03

Izjemen odziv ganil gasilce: "Ne moremo opisati hvaležnosti!"

Bobo

Slovenci smo znova dokazali, da znamo stopiti skupaj, ko je to treba. Le nekaj ur po objavi prošnje za pomoč vsem, ki se borijo z ognjenimi zublji, so bila skladišča polna hrane. Povedali so, kako jim še lahko pomagamo. 

Gasilci, ki že več dni gasijo požar na Krasu, so včeraj sporočili, da bodo veseli, pijače – vode, sladkih pijač, isostarja in kakšnih energijskih ploščic – nepokvarljivega blaga. A tega, kar se je zgodilo, niso pričakovali

Na poziv so se odzvali številni Slovenci, ki so organizirali prevoze na Kras. Le nekaj ur po objavi poziva, so bila skladišča polna.  

"Včerajšnja akcija pomoči se je zgodila spontano. Pobuda je prišla s strani prebivalcev, ki so želeli na vsak način pomagati gasilcem, ki so se borili z ognjem. Vsekakor takšnega odziva nismo pričakovali," so na Facebooku sporočili člani PGD Šempeter pri Gorici

Zaenkrat imajo dovolj zalog

Zaradi težav s skladiščenjem in logistiko pa pravijo, da imajo zalog hrane in vode zaenkrat dovolj. Vsi, ki bi želeli pomagati s finančnimi sredstvi, lahko to storijo z donacijo na TRR: SI56 1010 0005 7607 519, namen: CHAR.

Bobo

"Sredstva bodo porabljena izključno za pomoč gasilcem na Krasu, za uničeno opremo oz. bodo donirana za popravo škode zaradi požara," so zapisali. 

Če želite pomagati prostovoljnim gasilcem, ki vsako leto sodelujejo na okrog 10.000 intervencijah, lahko pošljete sporočilo SMS s ključno besedo GASILEC5 na številko 1919 in prispevali boste 5 evrov.

"Hvaležnosti, ki jo čutimo ob odzivu vseh dobrih ljudi, vam z besedami ne moremo opisati. Stokrat hvala vsakemu posamezniku," so sklenili. 

Podobno so sporočili tudi iz PGD Ajdovščina, kjer se zahvaljujejo vsem, ki so jim priskočili na pomoč.  

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol