30. 4. 2022, 11:36

Jasno je: ali Luka Mesec ostaja na čelu stranke Levica?

Bobo

Kot posledica razočaranja glede volilnih rezultatov je voditelj stranke ponudil svoj odstop. Po tehtnem premisleku in glasovanju odborov je sporočil njihovo odločitev. 

Koordinator Levice Luka Mesec po ponujenem odstopu ostaja na čelu stranke, poleg tega je izvršni odbor od sveta stranke dobil tudi mandat, da vodi Levico v pogajanja o vstopu v vlado Roberta Goloba

Glede na statut stranke izvršni odbor sicer sestavlja 12 članov, med drugim koordinator stranke in njegov namestnik oz. namestnica, generalni sekretar stranke, vodja poslanske skupine in sekretar poslanske skupine. 

Nebojša Tejić/STA


Mesec je v izjavi za medije pojasnil, da je svet stranke predlog v živo obravnaval na seji v torek, nato pa so v petek, po treh dneh razmisleka, prek spleta o tem tudi glasovali.

"Odločitev je bila sprejeta z veliko večino. Izvršni odbor, torej vsi vpleteni, smo se glasovanja vzdržali. Glasovanje je bilo petindvajset glasov proti pet proti razglasitvi izvršnega odbora," je pojasnil. 

Stranka je svojo odločitev o vstopu v pogajanja objavila tudi na svojem Facebooku in ob objavi v uvodni povedi zapisala: "V Levici smo ponosni na delo, ki smo ga opravili v zadnjih osmih letih." 

Izvršni odbor je tako dobil zaupnico sveta stranke. Hkrati pa je dobil tudi mandat za začetek pogajanj za vstop v vlado Roberta Goloba, je še potrdil prvak Levice. 

V živo se bodo sestali v torek, dobili se bodo tudi s SD. Po torkovih pogovorih je mogoče pričakovati tudi konkretne predloge, vključno z razdelitvijo resorjev, je napovedal Mesec.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol