1. 5. 2022, 21:45

Kako huda je poškodba kolena Zmaga Jelinčiča?

Uredništvo/posnetek zaslona RTV SLO/fotomontaža

Le kako bi lahko pozabili na zgodovinsko predvolilno soočenje, na katerem so vsi odhajali, ko je Plemeniti padel za Slovenijo in je bilo vse, kar se je govorilo naslednjih nekaj dni, kako težka je njegova poškodba. Dober teden po nezgodi smo ga, kot dogovorjeno, poklicali, in preverili, kakšno je njegovo stanje. 

Bolj malo se je premikal po pisarni, ko smo se oglasili pri njem na obisku, med tem ko je pospravljal svoje stvari, zato težko ocenimo, ali je udarec vplival na hojo. Nam pa je zato zaupal sam: "Vsake toliko časa malo zašepam, ampak ni hujšega. Malo me še boli koleno, ampak drugega ni. Prvi dan, ko smo se slišali, me je bolel palec, ampak še zdaj ne vem, kam točno sem vžgal."

Kot nam je pred tednom pojasnil, pri zdravniku ni bil, saj se jim izogiba, kot tudi zdravilom: "Ko sem si enkrat zvil gleženj, sem si ga kar sam naravnal. Čim manj k zdravnikom, čim manj tablet v sebe. Sem farmacevt, tako da najbolj zaupam samemu sebi in si odmerim tisto dozo, ki jo potrebujem."

Uredništvo

"Sicer pa me od padca malo boli noga, malo sem se potolkel, tako da pričakujem modrico, je pa še ni," nam je zaupal pred dobrim tednom dni, mi pa smo preverili, ali je modrica res nastala, ali jo je odnesel brez barvnih posledic. "Ničesar ni. Nič vam nimam za pokazat. Sicer bi vam."

Posnetek zaslona/RTV Slovenija/fotomontaža

Proti nacionalni televiziji ni ukrepal, a se še kako dobro spomni poteka nesreče s srečnim koncem: "Padel sem predvsem zaradi tega, ker na televiziji niso imeli urejenih zadev. Ozadje je bilo popolnoma temno in oder preveč osvetljen. Tiste spodnje stopnice se res ni dalo videti. Tako sem stopil v prazno in vžgal nekam. Padel. In zadel ob stol, ki je tako zaropotal."

"Zaenkrat sicer še ne padam po stopnicah," se ponovno pošali na svoj račun in nadaljuje, da ni uporabljal nobenih obkladkov, da pa mu je pri rehabilitaciji kolena pomagala naprava z elektromagnetnimi valovi: "Imam to veliko elektromagnetno zadevo, ki sem jo vsak dan uporabljal 45 minut. To pa je to."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.