31. 5. 2022, 16:11 | Vir: STA

Kdo bo s polnimi pooblastili vodil Zavod za blagovne rezerve?

Nebojiša Tejić/STA

Kot vršilec dolžnosti zavod sicer že vodi od novembra lani, ko je vlada na podlagi odstopne izjave s položaja direktorja zavoda razrešila Tomija Rumpfa. 

Zavod RS za blagovne rezerve bo prihodnja štiri leta s polnimi pooblastili vodil Andrej Kužner, je na dopisni seji sklenila vlada.

Polni štiriletni mandat bo nastopil 16. novembra.

Prispele so le štiri vloge 

Upravni odbor zavoda je razpis za direktorja objavil 29. aprila, prispele pa so štiri vloge, so po dopisni seji sporočili z vlade. Na podlagi pregleda vlog in opravljenih razgovorov s kandidati so za zasedbo delovnega mesta direktorja zavoda predlagali dosedanjega vršilca dolžnosti.

Koga bo nadomestil? 

Nekdanji direktor Kobilarne Lipica Rumpf je na zavod prišel aprila 2020, ko je vlada razrešila Antona Zakrajška, ki je zavod vodil od julija 2008.

Sta foto

Slednji se je z mesta direktorja poslovil v prvem valu epidemije, ko je bil Zavod RS za blagovne rezerve določen za nabavo zaščitnih sredstev v boju zoper covid-19 na nacionalni ravni.

Pozneje je njegov namestnik Ivan Gale spregovoril za TV Slovenija o domnevnih nepravilnostih in političnih pritiskih pri nakupih zaščitne opreme in ventilatorjev. Vlada je Zakrajška razrešila 21. aprila 2020 na njegovo željo.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ