N. V. | 28. 4. 2023, 06:00

Nepridipravi podkurili Ptujčanom: od pripravljenega kresa ostalo bore malo (FOTO)

Facebook/Nuška Gajšek

Vandali so mislili, da je smešno, če uničijo kres. Ostro se je odzvala jezna županija.

V Mestni občini Ptuj so načrtovali tradicionalno kresovanje. Na Panorami pod Ptujskim gradom je bilo že vse pripravljeno za nedeljo, ko bi se ob kresu lahko ljudje sprostili in poveselili. Organizatorji so obljubljali zabavo do jutranjih ur, na kresovanju bodo namreč nastopili Ines Erbus, Drugo Dugme, Skupine Smile in DJ Metody.

Veliko truda, pa vse zaman

Kres so že pripravili, to jim je vzelo kar osem ur. A v le sekundi so vso delo izničili vandali, ki so kres prižgali le nekaj minut po tem, ko so ga organizatorji postavili.

"Ne vem, komu se tako mudi," je na Facebooku zapisala ptujska županja Nuška Gajšek. "Kresovanje bo v nedeljo. Malo potrpljenja ne škodi," je dodala in s smeškoti pokazala, da je zelo jezna.

Opozorila je, da so vandali z dejanjem izničili osem ur dela, zato je zdaj kresovanje pod vprašajem: "Ne vemo, bo v nedeljo gorel ali ne. Ne vem, komu se je to zdelo fajn, ker ni."

Bo organizatorjem kresovanj zagodlo tudi slabo vreme?

Organizatorji so sicer ob najavi dogodka povedali, da ga v primeru slabega vremena ne bodo izvedli, a zdaj je dogodek pod vprašajem zaradi povsem drugega – nepotrebnega – razloga. Se pa mnoge druge slovenske občine odločajo, da bodo kresovanje odpovedale zaradi napovedi slabega vremena. Poročali smo, da so takšno odločitev sprejeli v Mestni občini Koper.