11. 8. 2023, 10:00 | Vir: STA

Ob poplavah srce boli tudi Melanio Trump: tako je nagovorila Slovence

Profimedia

Čeprav se zadnje čase le redko pojavlja v javnosti, je na družbeno omrežje X, nekdanji Twitter, napisala sporočilo vsem Slovencem.

Ob ujmi, ki je prizadela dve tretjini Slovenije, se je oglasila tudi nekdanja prva dama Združenih držav Amerike Melania Trump, ki prihaja iz Sevnice. 

Profimedia

"Mati narava nas vedno znova opominja na svojo prevlado. Moje srce je s trdoživimi ljudmi, ki so bili izpostavljeni požarom na Havajih, in poplavam v čudoviti Sloveniji," je zapisala na družbenem omrežju X.

53-letna Američanka slovenskega rodu se je v zadnjem času, ko se njen soprog sooča s številnimi obtožnicami, umaknila iz javnosti in se tudi redko oglaša na družbenih omrežjih, smo poročali.

Donalda Trumpa so vprašali, zakaj se njegova soproga izmika javnosti. "Melania je prizadeta, ker je prizadeta družina," je odgovoril.

Naj ob tem omenimo, da žena nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa ni edina znana Slovenka, ki se je odzvala na najhujše poplave v zgodovini samostojne države. Eden prvih, ki je ponudil svojo pomoč, je bil Luka Dončić, ki bo pomagal prek svoje fundacije. Na pomoč pa sta priskočila tudi Anže Kopitar in nekdanja alpska smučarka Tina Maze, ki prihaja iz Črne na Koroškem. Iz sveta športa pa so roko pomoči ponudili tudi Tamara Zidenšek, Janja Garnbret, Tadej Pogačar, Matej Mohorič in Nik Omladič.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol