A. Ko. | 24. 11. 2022, 19:30

Mi smo mesto navdiha. Z vašimi zgodbami. In vašim zaupanjem.

Uredništvo

Vsak dan je drugačen. Vsak trenutek edinstven. In vaš čas, ki ga namenjate nam, cenjen. Digitalno okolje se hitro spreminja, zato smo od aprila letos vlagali vso moč in energijo, da je naša podoba zdaj takšna, kakršno ste vzljubili. S kampanjo, ki ji boste sledili v naslednjih dneh, postaja Metropolitan.si mesto navdiha.novic.zabave.

Navdihovati pomeni verjeti. Verjeti v bralce, v vas, ki nas berete in nam zaupate. Pomeni verjeti v vaše besede, ideje, zamisli in predvsem zgodbe, s katerimi navdihujete drug drugega. Mi smo samo medij, prek katerega tečejo vaše sanje. 

Naše uredništvo ni veliko, a tisti, ki pišemo, ustvarjamo s srcem in predanostjo. Iščemo in najdemo zgodbe, ki vam bodo ne samo popestrile trenutke, ampak vas navdihnile.

Uredništvo

S svojim znanjem, izkušnjami in srcem ustvarjamo in na enem mestu ponujamo najpomembnejše dnevne novice, navdihujoče zgodbe in sproščujočo zabavo v vseh mobilnih formatih. Od zdaj naprej tudi na naši novi videoplatformi MetroPlay. Vsak od nas in vsak od vas je pomemben košček mozaika v mestu navdiha.

Od blizu

Metropolitan.si je od aprila do danes rasel. Še vedno raste naprej. Doživel je veliko prenovo, ki je vključevala tako novo podobo kot vsebino. Zgradil je rubriko Od blizu, v kateri pišemo navdihujoče zgodbe manj (ne)slišanih ljudi z obrobja mest, ki se skrivajo v zaodrju slavnih in znanih imen. To so navadno ljudje, ki navdihnejo tudi nas. Novinarje. Podobno želimo početi tudi z znanimi sogovorniki. Se z njimi pogovarjati o njihovem notranjem doživljanju, o stvareh, ki jih drugi še niso razkrili.

Šport, glasba in narava - resne in zabavne zgodbe

Zato smo se odločili, da vam v naši novi kampanji razkrijemo tri močne osebe, tri različne zgodbe in tri navdihujoče osebne poti. Janja Garnbret, Miha Hrovat in Maja Keuc. Razkrivajo ovire, ki so jih morali preskočiti v življenju, da so danes tu, kjer so. Da navdihnejo tudi vas, da posežete višje. Metropolitan.si torej razlikujejo navdihujoče zgodbe znanih in manj znanih Slovencev ter Slovenk.

Felixov zeleni kotiček in Matjažev svet gora

Z dvema kolumnistoma smo dopolnili dnevno dogajanje ter vam ponudili nasvete za hojo v hribe, gore, planine in kako pravilno živeti v sožitju z naravo, rastlinami, zelenimi sostanovalci. Urbane džungle zastopa Srečko Blas, nekdanji član skupine Sestre, velik ljubitelj rastlin in strasten vrtnar.

Medtem ko se visoko v vršace z našimi bralci vsak petek popoldan podaja Matjaž Šerkezi, strokovni sodelavec Planinske zveze Slovenije in gorski reševalec z nešteto izkušnjami ter zgodbami.

Nov začetek

Enkrat na teden se odpravimo do manj znanih, še neuveljavljenih, toda vztrajnih slovenskih podjetnikov, ki še orjejo ledino za vstop na trg. Rubrika Nov začetek med nas vabi tiste, ki bi radi svoje prve korake v poslovno ali podjetniško pot delili z vso Slovenijo, pa ne najdete pravega načina.

Uredništvo

Metropolitanovih33

Med iskanjem navdihujočih podjetniških zgodb smo našli toliko mladih uspešnih Slovenk in Slovencev, da smo preprosto morali začeti projekt Metropolitanovih33. Metropolitan je vedno na preži za ljudmi, ki s svojim delovanjem v družbi pustijo odmeven pečat, in odkrili smo, da je mnogo teh v bistvu mlajših, kot smo pričakovali. Zato smo se, v sodelovanju s partnerji in izbrano strokovno komisijo, odločili izbrati tiste, ki jih preprosto morate spoznati.

Metropolitan.si mesto navdiha.novic.zabave.

Kampanja je samo uvod v pisano obarvano leto novosti, ki je pred nami, predvsem pa na zadnji mesec v letu, ko vam bomo pripravljali odlične članke, inovativne zgodbe izjemnih posameznikov in nagradne igre, s katerimi spodbujamo Slovence, da podprejo slovenske mlade podjetnike, ki stopajo na podjetniško pot.

Uredništvo