13. 5. 2022, 16:57

V Ljubljani vse več podgan: kje se zbirajo?

Profimedia

Pritožbe meščanov nad nepovabljenimi gosti, kaj odgovarja občina?

V zadnjih tednih se na ljubljansko občino s prošnjo po ukrepanju obrača vse več meščanov, ki v mestu srečujejo vse več podgan, poroča Ljubljanainfo.

Kje so jih videli?

Najprej je ljudi razburilo večje število podgan, ki so se ob večerih prosto sprehajale po območju avtobusnega postajališča Bavarski dvor.

Nekoliko pozornejši meščan je ugotovil tudi, da prihajajo izpod kovinskega ogrodja, ki je nameščeno okrog dreves. Tam so razmere za razpol tako ugodne, da je pod drevesi zaznal prisotnost celih legel.

Profimedia

Po zavzetju bavarskega dvora pa so se podgane naselile še na Rimski cesti. 

Tako je razmere opisal občan: "Na Rimski, Igriški in okolici je čez dan in ponoči po cesti in pločnikih, na zelenicah videti več podgan, malih, velikih ..."

Jih čaka deratizacija?

Po seznanitvi s situacijo na Bavarskem dvoru so z Mestne občine občane obvestili, da so zadevo "v nadaljnjo obravnavo odstopili javnemu podjetju Voka Snaga".

Glede podgan na območju Rimske ceste in Igriške ulice pa so povedali, da so "zadevo predali v obravnavo izvajalcu deratizacije javnega kanalizacijskega omrežja na območju Mestne občine Ljubljana (konkretno Rimske in Igriške ulice)"

Nato je mestna občina občane obvestila še, da so "za deratizacijo interne kanalizacije odgovorni in pristojni lastniki objektov oziroma v njihovem imenu upravniki (večstanovanjskih) objektov v lasti etažnih lastnikov."


Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ