23. 6. 2022, 16:13

Ninna Kozorog o Nataši Pirc Musar: "Vse nam lahko razloži kot malemu otroku, ki mu prvič razlagaš poštevanko."

Nan Ninn Kozorog/Facebook
Ninna Kozorog o Nataši Pirc Musar: "Vse nam lahko razloži kot malemu otroku, ki mu prvič razlagaš poštevanko." (foto: Nan Ninn Kozorog/Facebook)

Kandidatka za predsednico uživa bogato podporo slovenske javnosti, med drugim tudi ugledne mariborske zdravnice. Pojasnila je, kaj pri njej najbolj spoštuje in povedala, zakaj je prav ona primerna kandidatka za to pozicijo. 

Ninna Kozorog je ugledna mariborska zdravnica in humanitarka, ki jo je Nataša Pirc Musar uradno predstavila kot podpornico njene kandidature. Oglasila se je na Facebooku in tudi sama podala svoje mnenje.  

Ninna je sicer tudi ustanoviteljica projekta Vida. Gre za projekt celostne pomoči starostnikom, starejšim od 65 let, ki ne dosegajo praga revščine. 

Kako jo je spoznala? 

"Nataša. Poznam jo, odkar sem se kot nadobudna predsednica Humanitarčka prvič srečala z zagatami o GDPR-ju," je začela objavo in pojasnila, da se pravzaprav niti ne spomni več, kako jo je spoznala, a se spomni njene nesebične pomoči: 

"Sploh ne vem več, kje in kako sem prvič prišla v stik z njo ... Vem le, da je vedno našla čas in da nam je znala pomagati pri zaščiti naših Vid."

Četudi je kdaj šlo kaj narobe, ji je bila pripravljena pomagati 

Pojasnila je, da jo je vedno naučila, kako se soočiti s težavami: "Ni 'okolišila', tudi če smo ga kaj 'kiksnili'. Naučila nas je, kako ravnati naprej - boljše, bolj previdno ... In nas ves čas spodbujala, da stojimo za Vidami, tudi ko so mediji pritiskali, da bi razkrili njihovo identiteto." 

"Za stoično držo zaščite identitete naših Vid se imamo pravzaprav zahvaliti njej." 

"Ni ji bilo težko napisati telefonskega sporočila zvečer, v nedeljo ali celo med pomembnim sestankom. Nam/mi razložiti - kot malemu otroku, ki mu prvič razlagaš poštevanko," je še dodala. 

V zasebnem življenju nista bili veliko v stiku 

Ninna je pojasnila, da še nikoli nista skupaj spili kave, a kljub temu ve, da se nanjo lahko zanese kadarkoli: " A spada med tiste ljudi, na katere veš, da se lahko zaneseš. Danes. Jutri." 

Nataša je edina, ki ji je pripravljena javno nameniti svoj glas 

"V tej zgodbi je edina, ki sem ji v teh letih pripravljena javno dati glas, čeprav se politike izogibam kot najhujšega zla," izjavo Musarjeve na novinarski konferenci potrjuje Ninna, pri čemer še dodaja: "Zakaj? Ker Nataša Pirc Musar je to, kar najbolj cenim pri ljudeh. Je načelna. Neomajna. Trdna. Včasih svojeglava. Osredotočena. Ker drži besedo. In ker je njena hrbtenica trda in trdna."

"In ker ji verjamem - da ne bo tiho.Obenem pa ji verjamem, da bo tu z in za ljudi. Nataša - pogum," še dodaja Ninna. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.