23. 6. 2022, 15:37

O Pahorju: zbrali smo najostrejše besede Pirc Musarjeve

Bobo/fotomontaža

Nataša Pirc Musar je v času svojega javnega delovanja večkrat z ostrimi besedami komentirala dejanja predsednika države in ga s tem mnogokrat postavila na svoje mesto. 

Nataša Pirc Musar je na današnji novinarski konferenci na vprašanje o tem, kako bo drugačna od aktualnega predsednika države Boruta Pahorja, pojasnila, da je iz njegove strani zmeraj pogrešala dialog: "V času najhujše covid krize, ko so se grobo teptale marsikatere temeljne človekove pravice, sem pogrešala besedo gospoda predsednika Boruta Pahorja. Osebno menim, da se je premalokrat oglasil." 

A to ni prvikrat, da je Pirc Musarjeva izrazila kritiko nad Pahorjem, zato smo zbrali nekaj najostrejših izjav, ki mu jih je namenila. 

N1/novinarska konferenca/posnetek zaslona

Borut Pahor po njenih besedah nima mnenja 

Izhodišče, na katerem Pirc Musarjeva utemeljuje svoje mnenje do predsednika je to, da bolj kot zastopnik svojih državljanov ostaja tiho, ko bi moral spregovoriti. V intervjuju za Mladino je leta 2021 tako povedala o njegovi drži: "Povrnitev zaupanja v to, da smo kot družba in država na pravi poti, bo proces, ki bo po moji oceni vzel nekaj let in v katerem potrebujemo dobronamerno in kompetentno vlado ter predsednika države, ki ima mnenje." 

Nepremagljiva.si/Tomaž Mihelič

To ni bilo prvič, ko je Pirc Musarjeva krizitirala njegovo tišino. V oddaji 1na1 z voditeljem Urošem Slakom je pojasnila to, kako sama gleda na vlogo predsednika države. Pojasnila je, da Borut Pahor svoje funkcije ne jemlje dovolj odgovorno in resno, saj se ne oglaša dovolj krat, hkrati pa ni sposoben sklepati kompromisov tudi za ceno človekovih pravic, je v povzetku pojasnjevala. 

"Lažje je igrati frizerja in smetarja" 

V času migrantskih valov, ki so bili v Sloveniji izjemno pogosti v letu 2016, so v Kranju zavračali otroke, ki so se na njihovem pragu pojavili brez staršev. Kot je o tem takrat napisala na Twitterju: "A je to odziv na konkretne zadeve, je obsodil učitelje v Kranju, ki so se ustrašili šestih otrok? Je šel v šolo? Ne, lažje je igrati frizerja in smetarja ... Ja, veliko lažje," je zapisala, s čimer se je sklicevala na njegovo predsedniško kampanjo, v kateri je med drugim opravljal delo smetarja in pomagal v frizerskem salonu. 

Pomurec.com

Do njega kritična tudi na Twitterju

Nova kandidatka je na Twitterju leta 2017 objavila videoposnetek, na katerem se Pahor uči kako pravilno prevezati kompleksno rano, na kar je Pirc Musarjeva napisala: "A mi lahko nekdo pove, kaj imamo državljani in država od tega, kar predsednik počne v našem imenu v svojem delovnem času? Izgubljena sem." 

Po tem, ko so se vsuli komentarji uporabnikov, ki so se z njenim mnenjem strinjali, je odgovorila na komentar uporabnika, ki je napisal, da je lahko na to vprašanje odgovorov več. Odgovorila mu je: "Točno to. Kaj drugega počne zelo malo."

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec