P.M. | 1. 10. 2022, 16:00

Pahor iskreno o tem, da se na ankete ni oziral: “Kar sem začutil, se ne da izmeriti”

Profimedia

Brez dlake na jeziku je predsednik v odhajanju povedal, kaj je bilo zanj ključno za uspeh na volitvah!

Kot je pokazala zadnja anketa agencije Ninamedia, bi v prvem krogu prihajajočih predsedniških volitev največ glasov dobil Anže Logar (27,3 odstotka), sledila pa naj bi mu Nataša Pirc Musar (23,3 odstotka glasov). V primeru drugega kroga bi več podpore dobila slednja (44,5-odstotka), medtem ko bi Logar dobil 39,9 odstotka glasov. Vendar pa so raziskave javnega mnenja ena stvar, medtem ko je realnost lahko nekaj drugega, kar smo denimo videli že večkrat v preteklosti.

Spomnimo se samo predsedniških volitev v ZDA, ko sta se pomerila Donald Trump in Hillary Clinton. Medtem ko je Clintonovi vse do zadnjega dneva predsedniške kampanje kazalo veliko bolje kot Trumpu, se je Amerika zbudila v popolnoma drugačnem in za številne nepričakovanem preobratu, saj so na dan volitev volivci več podpore namenili Trumpu.

Očitno ima podobno izkušnjo tudi še aktualni predsednik države Borut Pahor, ki je na Instagramu delil zanimivo objavo.

Ob fotografijah lastne predsedniške kampanje leta 2012 je iskreno zapisal: “Javnomnenjske ankete so še vedno kazale slabo, vendar sem pri ljudeh že čutil spremembo razpoloženja in sem se na ankete zgolj še bežno oziral."  

Ob tem je tudi dodal: “Začutil sem nekaj, kar ni bilo še mogoče izmeriti. Naše geslo je bilo "samo gas do konca".” 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Med objavljenimi fotografijimi se je Pahor pokazal v vlogi picopeka v Črnomlju, v pekarni Blatnik v Videm-Dobrepolje, v ZD Sevnica in na Zavodu Ypsilon.  

Kot je znano, je takrat v drugem krogu volitev za funkcijo prredsednika Pahor premagal protikandidata, dotedanjega predsednika republike Danila Türka. Prejel je 67,37 % vseh glasov. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord