Uredništvo | 11. 1. 2024, 10:31

Ljubljana bo ostala brez še enega obljudenega parkirišča

Žiga Živulovič jr./Bobo

Vsi abonenti, ki so imeli do nedavnega zagotovljeno parkirišče v Ljubljani, se bodo morali od konca januarja znajti drugače.

Lastniki jeklenih konjičkov, ki najemajo parkirišče ob Vilharjevi cesti v Ljubljani, kjer bodo kmalu gradili komercialni del Potniškega centra Ljubljana oziroma Emonike, so te dni doživeli hladno prho.

Investitor v komercialni del Emonike, družba Mendota Invest, je namreč sporočil, da na tem zemljišču 16. januarja ukinja parkirišča za abonente, poroča Siol. Ko bosta gradbeni dovoljenji za območje pravnomočni, bodo namreč na njem začeli graditi. 

Abonenti ukinjenega parkirišča bodo lahko po 16. januarju parkirali na drugi strani železniške proge, na parkirišču, ki je dostopno s Trga Osvobodilne fronte, vendar le do 31. januarja, saj takrat zapirajo tudi to parkirišče. Ali bodo abonenti po tem datumu dobili nadomestni prostor za parkiranje, Siol ne poroča.

Nov trgovsko-poslovni objekt in stanovanjski bloki

Komercialni oziroma južni del projekta Emonika bo sicer obsegal sto metrov visok trgovsko-poslovni objekt s štirimi podzemnimi etažami, pritličjem in 23 nadstropji. S tem bo del Emonike tudi najvišja stolpnica v Sloveniji.

Prva tri nadstropja bodo namenjena trgovinam, v četrtem bo kongresni center z zdravstvenimi ambulantami in različnimi dejavnostmi za prosti čas.

Od petega do devetega nadstropja so predvideni prostori za hotelirstvo in kongresno dejavnost, v najvišjih nadstropjih pa pisarniški prostori. Vzdolž Vilharjeve ceste bodo zrasli tudi trije stanovanjski bloki s skupno 204 stanovanji.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol